Συνέντευξη τύπου με αφορμή την εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» που πραγματοποιείται για 9η χρονιά και έχει τον τίτλο «Το τραπέζι του διανοούμενου» έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης πλαισιωμένος από το διοργανωτή – οικοδεσπότη ζωγράφο Ντίνο Γιωτόπουλο και τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη.

Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ πάντα έθετε και θέτει τον πολιτισμό ως πρώτη προτεραιότητα. Αυτές τις μέρες που η αγωνία για τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα είναι κάτι παραπάνω από προφανής, ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Γιατί ο πολιτισμός δε σταματάει να ανοίγει τους δρόμους που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Για 9η χρονιά διοργανώνεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 η εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» που περιλαμβάνει εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για τον πολιτισμό η οποία εδράζεται στη διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει και για αυτή τη χρονιά ο Ντίνος Γιωτόπουλος. Έργα του εκθέτει ο ζωγράφος Σώτος Ζαχαριάδης. Θα εμφανιστεί στην εκδήλωση και θα δώσει ρεσιτάλ με περσικό και ελληνικό σαντούρι ο διεθνούς φήμης μουσικός Ομίντ Ταχμασεμπούρ. 

Η βραδιά θα κλείσει με το θεατρικό αναλόγιο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ που, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Άκυ Μητσούλη, θα παρουσιάσει «Το τραπέζι του διανοούμενου» βασισμένο σε κείμενα των Καζαντζάκη, Σολωμού, Χάμπσον, Ουγκό, Σακελλάριου, Δημοπούλου καθώς και σε περικοπές του Αγίου Ευαγγελίου.

Η σύνθεση των κειμένων ανήκει στον σκηνοθέτη. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι: Βοηθός σκηνοθέτη – Μουσική επιμέλεια Ευγενία Μιχάλη. Τεχνική υποστήριξη Κώστας Ζιώγος.

Ηθοποιοί: Ηλίας Αθαναηλίδης, Γιώτα Καλοτραπέζη, Κατερίνα Μαργούτα, Σοφία Μπαντή, Νίκη Φασούλα, Δημοσθένης Χαρούλης, Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη και Παναγιώτα Χατζητζομπάνη.