Αύξηση της κάρπωσης του αγριόχοιρου στις Περιφέρειες Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, με απόφαση ΥΠΕΝ. Μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων Αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών για προβλήματα που καταγράφονται από πληθυσμούς αγριόχοιρων σε οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών ευθύνης τους, και σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει φέτος για πρώτη φορά στη ρυθμιστική διάταξη θήρας (ΦΕΚ Β΄2809), εκδόθηκε σε ΦΕΚ η 160706/2261/19-12-2017(ΦΕΚ Β´ 4558) «Συμπλήρωση Ρυθμιστικής Απόφασης για τη Θήρα» απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, η οποία τροποποιεί για δεύτερη φορά φέτος τη ρυθμιστική απόφαση.
Από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου στη χώρα, οι κυνηγοί στις παραπάνω περιφερειακές ενότητες θα μπορούν κατά τις εξόδους τους να θηρεύουν έως 10 άτομα αγριόχοιρων, αντί για 6 άτομα που ίσχυε μέχρι την προηγούμενη επιτρεπόμενη ημέρα θήρας του είδους.
Συγκεντρωτικά, οι περιοχές στη χώρα όπου επιτρέπεται η κάρπωση 10 ατόμων αγριόχοιρου ανά ομάδα κυνηγών και έξοδο για τη φετινή κυνηγετική περίοδο είναι:
Πελοπόννησος
Δυτική Μακεδονία
ΠΕ Εύβοιας
ΠΕ Ιωαννίνων
ΠΕ Θεσσαλονίκης
ΠΕ Σερρών
ΠΕ Λάρισας
ΠΕ Μαγνησίας
ΠΕ Φθιώτιδας

agronews.gr