Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ έκανε ο Αλέξης Κούγιας, μετά την αιφνίδια απόλυση του Αντρέ Πάους από τον πάγκο της ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε μεταξύ άλλων πως στήριξε τον Πάους, αλλά εν τέλει αποφάσισε να τον απομακρύνει. Όσο για τον αντικαταστάτη του, δήλωσε ότι ήθελε τον Ίβιτς, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες με ξένο προπονητή κι αν «ναυαγήσει» η περίπτωση θα κοιτάξει για κάποιον Έλληνα.

Ο στόχος της ΑΕΛ είναι να βρει προπονητή μέχρι την Πέμπτη ώστε στο παιχνίδι της Κυριακής ο νέος να κάθεται στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο AEL Radio:

«Είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία με τον κ. Πάους για διάφορους λόγους παρά τον σεβασμό και την αξία. Βρίσκεται σε συζητήσεις από χθες ο κ. Μάρκου για να βρεθεί η λύση. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να διώχνω προπονητές εκτός αν παραιτούνται οι ίδιοι, ή συμφωνούμε μαζί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τη λύση της συνεργασίας. Δεν αρμόζει και στο μέγεθος του κλαμπ κάτι άλλο εκτός από αυτό. Πρέπει πρώτα να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Πάους με κοινό τρόπο. Δεν θα βλάψουμε φυσικά τα συμφέροντα της ομάδας κι από εκεί και πέρα θα κινηθούμε να βρούμε προπονητή».

Για τον Ίβιτς: «Ακούω κάθε μέρα, δεν γνωρίζω να μπαίνω στο διαδίκτυο, αλλά μου λένε όλοι πως έχει γεμίσει με την είδηση πως προπονητής της ΑΕΛ θα είναι ο Μαντζουράκης. Όπως και το όνομα του Ίβιτς.

Εγώ τον Ίβιτς θα τον ήθελα για προπονητή στην ΑΕΛ και τους είχα κάνει πρόταση από το καλοκαίρι πριν ανανεώσει ο κ. Πάους. Ο κ. Ίβιτς μόλις έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Ηλίας είναι φίλος μου και γνωρίζω και το μικρό που έχουμε καλή σχέση, του είπα να έρθει να φτιάξουμε σιγά-σιγά την ομάδα και να φτάσει εκεί που πρέπει.

Του είπα πως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι συνηθισμένη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ με τα μέσα μαζική ενημέρωσης που έχει να έχει τη μεγαλύτερη εικόνα ειδικά στο βόρεια Ελλάδα σαν μέγεθος, αλλά η ΑΕΛ έχει ακριβώς τους ίδιους τίτλους με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Άρα δεν είμαστε ένα μικρό κλαμπ. Καλύτερο γήπεδο έχουμε, καλύτερο προπονητικό κέντρο έχουμε, κόσμο έχουμε. Και του είπα να έρθει να δουλέψει εδώ αφού του δίναμε τις ίδιες και καλύτερες δυνατότητες. Επειδή είχαμε καλούς Σέρβους ποδοσφαιριστές και Κροάτες που είναι ένα έθνος του είπα να έρθει.

Μου είπε ευχαριστώ πολύ και ο Ηλίας και ο Βλάνταν, όμως περιμένω κάτι πολύ μεγάλο από το εξωτερικό. Άρα αποκλείστε τον Ίβιτς όχι γιατί δεν τον θέλαμε, η τελευταία μου συζήτηση έγινε σήμερα. Αλλά μην το περιμένετε».

Για τον Μαντζουράκη: «Το όνομα του κ. Μαντζουράκι δεν ξέρω από που προέκυψε. Εγώ τον έκανα προπονητή τον Γιάννη. Όταν ήμουν γενικός αρχηγός στο Αιγάλεω το 1981 μαζί με πρόεδρο Θωμά και Βίκτορα Μητρόπουλο ψάχναμε έναν προπονητή όταν ήμασταν στη Γ’ Εθνική. Ο Γιάννης είχε κάνει μία εξαιρετική παρουσία στη Χαλκίδα, ήταν βοηθός του Αντώνη Γεωργιάδη πιο πριν και είδαμε πως μας κάνει. Εκείνη τη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα, στη συνέχεια ανεβήκαμε και μείναμε στη Super League με εκείνη τη μεγάλη ομάδα που μετά διαλύθηκε. Έχω να μιλήσω μαζί του για συνεργασία προπονητική από την δεκαετία του 80′».

Αν η ομάδα θα έχει νέο προπονητή έως τη Κυριακή: «Θα είναι αποτυχία να μην έχει προπονητή η ΑΕΛ και να πάει με τον βοηθό στον πάγκο της».

Αν ο επόμενος προπονητής θα είναι Έλληνας ή ξένος: «Δεν έχουμε καταλήξει. Έχω κάτι στο μυαλό μου και τον ήθελα και όταν έφυγε ο Σάκης Τσιώλης τον Απρίλιο. Του έκανα πρόταση τότε, αλλά ήταν στη χώρα και δεν μπορούσε να έρθει να δουλέψει. Έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ τη χώρα του. Θα ήταν εξαιρετική επιλογή αν έρθει τώρα. Κάνουμε μια προσπάθεια αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι.

Από εκεί και πέρα θα μας απασχολήσει κάποιος άλλος αν δεν έρθει. Το πρόσωπο που θα έρθει θα πρέπει να έχει ειδικά προσόντα και από εκεί πέρα θα κοιτάξουμε για Έλληνες. Αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο έως την Πέμπτη».

Αν θα περιμένουμε κάτι σήμερα: «Σήμερα δεν έχουμε καταλήξει κάπου, αλλά μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουμε ξεμπερδέψει. Πρώτα θα πρέπει να λύσουμε την υπόθεση με τον κ. Πάους, γιατί αυτό απαιτεί το μέγεθος του κλαμπ».

Για την στήριξη στον Πάους: «Τον στήριξα πολύ. Ακόμα και συνεργάτες που ήθελε ήρθαν. Έδιωξα το Φυντάνη εξαιτίας του. Νομίζω μεγαλύτερη στήριξη από ιδιοκτήτη δεν υπάρχει στο παρελθόν»

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Εγώ Είμαι οπαδός της ΑΕΛ και δεν είμαι ο συνηθισμένος ιδιοκτήτης. Παρακολουθώ τα ματς και ζω το περιβάλλον της ομάδας σαν οπαδός. Αν δεν είχα αυτή την ιδιότητα ίσως ήμουν σαν αυτούς που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και ενδιαφέρονται για την ομάδας του με πάθος. Όταν λαχταράς κάτι θες να το εκφράσεις. Όταν νομίζεις πως ο άλλος δεν το αντιλαμβάνεται θέλεις να του το πεις για να το ακούσει.

Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχω στεναχώρια, όχι από το τελευταίο της Κυριακής. Και με τον Αστέρα έχω στεναχώρια παρά το γεγονός πως ισοφαρίσαμε και δεν χάσαμε. Ανεξαρτήτως αν το παρελθόν δημιουργεί μία παράδοση και δυστυχώς και με το συγκεκριμένο προπονητή χάσαμε 1-4 και με άλλους προπονητές έχει χάσει η ΑΕΛ κύπελλα έχει διασυρθεί και άλλα τέτοια πράγματα.

Όμως οι δυνατότητες του φετινού ρόστερ δεν είναι για την εικόνα που είχαμε τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο, ούτε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ, που είναι ευθύνη του προπονητή και μου επιτρέπεται να κάνω κριτική, δεν είναι δυνατόν η ομάδα μου και οι ποδοσφαιριστές της να έχουν γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα 12 φορές και να έχουν δώσει τη μπάλα με οποιαδήποτε ενέργεια μία φορά.

Δεν μπορεί να σου λέει ο προπονητής και ότι ο τερματοφύλακας δεν έκανε καλά που δεν έδωσε σωστές πάσες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις. Άρα θέλω να μεταφέρω στους οπαδούς μας, από το πιο μικρό παιδάκι που έκλαψε έως τον πιο μεγάλο που στεναχωρήθηκε πως είμαι επίσης πολύ στεναχωρημένος. Από τη πλευρά μου υπάρχει μία συνεχής αναζήτηση για το καλύτερο. Προσπαθώ είτε να έχουμε προπονητή, είτε περιβάλλον, είτε συνθήκες προετοιμασίας καλύτερες. Ποια ομάδα έκανε δεύτερη προετοιμασία και πηγαίνει στα καλύτερα ξενοδοχεία; Το γήπεδο δεν είναι δικό μας, αλλά ας έρθουν να δουν το προπονητικό μας κέντρο. Οι προϋποθέσεις είναι σωστές. Λάθη κάνει ο καθένας.

Κάντε ένα γκάλοπ και ρωτήστε ποιον προπονητή θέλει ο κόσμος. Όχι με ένα 1.000.000 και 500.000 ευρώ. Έναν προπονητή με 150.000 που να είναι καλός. Ποιον θα ήθελε ο κόσμος. Θα δείτε πως είναι δύσκολο».

Για τα χαρακτηριστικά του νέου προπονητή: «Την Κυριακή θα έχουμε προπονητή. Δεν θα πάμε με τον βοηθό ή με τον γυμναστή. Είμαστε ομάδα Super League. Αλλά σε 2-3 μέρες θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο προπονητή. Να έχει την επάρκεια και να σηκώσει το βάρος της ΑΕΛ, να έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ για να μπορεί να αντέξει έναν αγώνα στη Λάρισα. Να έχει δουλέψει σε μία ομάδα με πολύ κόσμο. Να έχει κύρος ώστε να μπει μέσα στα αποδυτήρια και να υπάρχει το μπάχαλο αυτό που είχαμε στα αποδυτήρια να ακούγονται μόνο γνώμες. Και το κυριότερο να είναι ένας άνθρωπος που να κατανοήσει πως στόχος δεν είναι απλά η παραμονή, άρα θα πρέπει να δουλέψει με την ομάδα, αξιοποιήσει το εξαιρετικό υλικό που θα του δώσουμε. Και να δούμε καλή μπάλα και αποτελέσματα».

Για τον Αναστασιάδη: «Μιλήσαμε με τον Άγγελο χθες. Δεν μπορεί. Μιλήσαμε και το καλοκαίρι και πέρυσι τον Απρίλιο, μήπως ξεπεράστηκαν τα πρόβλημα».

Για επιστροφή του Φυντάνη: «Δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής του Φυντάνη. Είναι καλό παιδί και φίλος μου. Μπορεί να τρώμε και πίνουμε καφέ μαζί, όμως του ανέθεσα ένα ρόλο. Το καλοκαίρι τον αναβάθμισα σε βοηθό προπονητή αλλά απέτυχε. Πέτυχε την προηγούμενη σεζόν όταν έφυγε ο Τσιώλης και έχει σημαντικό μερίδιο στην παραμονή της ομάδας, καθώς απομόνωσε τους ξένους από τα αποδυτήρια και δουλέψαμε με τους 18 παίκτες που κερδίσαμε την παραμονή. Άλλαξε το κλίμα και βοήθησε τον Πάους. Από τη νέα σεζόν ως βοηθός και όχι ως τεχνικός διευθυντής θεωρώ πως δεν βοήθησε το κλαμπ».

Αν θα υπάρξει γενικός αρχηγός: «Ανάλογα με τον προπονητή που θα πάρουμε, μπορεί να έρθει και κάποιος συνεργάτης. Σ’ εμάς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Έχουμε εξαιρετικό γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων. Δεν θα αλλάξει τίποτα».

Με πληροφορίες από sportlarissa.gr