Τα τρακτέρ τους στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς είναι αποφασισμένοι να βγάλουν την Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής των ευρωεκλογών, οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζοντας την σκληρή αντιπαράθεση που έχουν εδώ και μήνες με την κυβέρνηση, για σειρά ανικανοποίητων αιτημάτων που της έχουν θέσει, μα κυρίως για τον λόγο ότι, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν αποζημιώθηκαν, όπως αποζημιώθηκαν συνάδελφοί τους παραγωγοί στο όμορο Πήλιο της γειτονικής Μαγνησίας για τα ίδια προϊόντα και για τις ίδιες ζημιές.

Χθες αργά λοιπόν, και μετά από μια ακόμη δίχως αποτέλεσμα τηλεφωνική επικοινωνία τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταμενίτη, οριστικοποίησαν αυτό που είχαν αποφασίσει στην γενική συνέλευση των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της 25ης Μαΐου, και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς, ύστερα από την αρνητική εξέλιξη της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής μας συνέλευσης και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας την Κυριακή 9 Ιούνη, ημέρα ευρωεκλογών, στις 10:00 το πρωί, με τα τρακτέρ σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς παρατάσσοντας τα μηχανήματα δεξιά και αριστερά χωρίς να εμποδίζουμε την κίνηση και χωρίς να παρακωλύουμε την εκλογική διαδικασία.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να καταδικάσει με την ψήφο του την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα κόμματα που ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μας ξεκληρίζει. Ενωμένοι θα νικήσουμε!».

choraagia.gr