Την εκ νέου κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στην αποψινή του ομιλία, στο ξενοδοχείο "Διβάνη", εκινώντας την άτυπη προεκλογική περίοδο. 

Oπως σημείωσε "στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι εκεί ως εγγυητής της ενότητας της πόλης". 

Την εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και προκλήσεις της νέας περιόδου. Το χθες, το σήμερα και το αύριο του Δήμου μας» προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, υπουργός και πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

Ο κ. Καλογιάννης εγγυήθηκε την ολοκλήρωση του έργου του, στη βάση του σχεδιασμού της 15ετίας, περιλαμβάνοντας δράσεις όπως ψηφιακή μετάβαση (Novoville, GIS, Έξυπνη πόλη), ΣΒΑΚ – κουλτούρα αστικής συμπεριφοράς, καινοτομία, έρευνα και Επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια – διεθνείς συνεργασίες (UNESCO, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρ. Επιτροπή), εξοικονόμηση – Ενεργειακή μετάβαση, πράσινες πολιτικές, πολιτισμός, κοινωνική πολιτική, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης – ασφαλτοστρώσεις, καθαριότητα (επενδύσεις αλλαγή εξοπλισμού), πράσινο.

Η ομιλία του δημάρχου, είχε και προσωπικό τόνο, αφού αναφέρθηκε σε σημαντικές στιγμές της πολιτικής, επαγγελματικής και κοινωνικής του πορείας στην πόλη της Λάρισας.

Με την επάνοδο στην κανονικότητα οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, η ενίσχυση των υποδομών, η στήριξη των ευάλωτων, οι συνεργασίες για την ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, Πανεπιστήμιο, διεθνείς φορείς κλπ), η στήριξη του εθελοντισμού κ.α.

Επίσης αναφέρθηκε σε εμβληματικές δράσεις της δημοτικής αρχής όπως κέντρο – ταυτότητα της πόλης, αρχαίο θέατρο, Μπεζεστένι, ποδηλατόδρομοι – δίκτυο, έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους (43 σημεία), μεγάλα γεγονότα (ποδηλατικός γύρος, παγκόσμιο πόλο), μεγάλες παρεμβάσεις (κυκλικοί κόμβοι, Τσιόγκα, Ηρ. Πολυτεχνείου).

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου που κατέκλευσε το εισόγειο του ξενοδοχείου ενώ είχε στηθεί τέντα και στον πεζόδρομο της εισόδου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr