Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμα μια χρονιά το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μπριτζ στις 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση μπριτζ στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ όπου για τρεις ημέρες, 308 ομάδες με συνολικά πάνω από 1500 αθλητές αγωνίστηκαν για τους 58 ομίλους που συμμετείχαν, διεκδικώντας μια διάκριση για τον σύλλογο τους.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας (Ο.Α.Μ.Λ.) συμμετείχε με μια από τις μεγαλύτερες αποστολές, αποτελούμενη από 46 αθλητές, σε 11 από τις 12 κατηγορίες και συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, επέστρεψε στη Λάρισα με ένα χρυσό μετάλλιο και δύο ασημένια!

Η πρώτη θέση ήρθε στην κατηγορία 1-11 που αγωνίστηκε στην Δ’ εθνική ενώ οι δυο δεύτερες θέσεις ήρθαν στις κατηγορίες 1-9, που αγωνίστηκε στη Γ’ εθνική και στην ειδική κατηγορία βετεράνων 1-16. Παράλληλα στη μεγάλη κατηγορία Open, στην οποία ο Ο.Α.Μ.Λ. αγωνίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Α' Εθνική, η ομάδα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 4η θέση.

Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία 1-11 οι αθλητές του ΟΑΜΛ, Θεμισόγλου Βάσω, Καρβούνης Αχιλλέας, Πατσιατζής Δημήτρης και Χασάπης Δημήτρης, αγωνίστηκαν στη Δ’ εθνική και με 8 νίκες και 1 ήττα κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε δέκα ομάδες, ανεβάζοντας τον όμιλο στη Γ’ εθνική που θα αγωνιστεί του χρόνου.

Στην κατηγορία 1-9 οι αθλητές του ΟΑΜΛ, Δρόσος Ανδρέας, Ντρογκούλη Κερασία, Ρετσιάνης Νικόλας και Τσικαρδώνης Αποστόλης που πέρσι είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στη Δ’ εθνική, φέτος αγωνίστηκαν στη Γ’ εθνική και με 4 νίκες και 1 ήττα κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώτο εξασφαλίζοντας την άνοδο του ομίλου στη Β’ εθνική.

Στη κατηγορία βετεράνων 1-16 οι αθλητές του Ο.Α.Μ.Λ. Παυλίδης Χρήστος, Παράφορος Κώστας, Λαμπρόπουλος Στέλιος και Γραβάνης Παναγιώτης, έχοντας ένα δύσκολο έργο κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με 3 νίκες και 2 ήττες.

Στη μεγαλύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, την κατηγορία Open, η ομάδα της Λάρισας αποτελούμενη από τους Δημητρακόπουλο Γιώργο, Καλλιάφα Ηλία, Σκορδά Βασίλη και Σκορδά Παναγιώτη αγωνίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ εθνική και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε με 6 νίκες και 3 ήττες την 4η θέση ανάμεσα σε 10 ομάδες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανελλιπή παρουσία του ΟΑΜΛ στην Α’ εθνική.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες τα αποτελέσματα του ΟΑΜΛ συνοπτικά είναι:

Κατηγορία 1-6 Α’ εθνική: 5ος/10

Κατηγορία Ανδρών: 4ος/8

Κατηγορία ΒΑΜ: 11ος/13

Κατηγορία Βετεράνων(1-10): 5ος/7

Κατηγορία Γυναικών(1-10): 8ος/11

Κατηγορία Mixed(1-10): 6ος/8

Κατηγορία Mixed(1-16): 9ος/9

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στην ομάδα των διαιτητών που είχαν κληθεί να διευθύνουν τους αγώνες, συμμετείχαν και δύο διαιτητές της Λάρισας, ο Χρήστος Ντερέκας και η Κατερίνα Σιαχανίδου που συνέβαλαν και αυτοί στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια του για την διάδοση του πνευματικού αθλήματος του μπριτζ, αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λειτουργεί και παιδικό τμήμα και ήδη 4 από τους νεαρούς αθλητές της Λάρισας είναι μέλη των Εθνικών ομάδων Νέων και Παίδων.

Όπως κάθε χρόνο και με τη συμβολή του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, διοργανώνει μαθήματα μπριτζ ενηλίκων αλλά και παράλληλο τμήμα μαθημάτων για παιδιά στον Μύλο του Παππά. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20/10/2024 στον χώρο του Μύλου στις 18:00.