Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» με ανακοίνωσή του «εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και αγανάκτηση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κάνει περικοπές στον αριθμό των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται για Παράλληλη Στήριξη -ακυρώνοντας στην πράξη τις διαγνώσεις των ΚΕΔΑΣΥ- με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι μαθητές να μείνουν χωρίς εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη.

Μετά και την Β’ φάση των προσλήψεων, τα κενά παραμένουν στην Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας , όπου οι προσλήψεις βρίσκονται στο μισό των αναγκών και οι εκπαιδευτικοί και πάλι θα μοιράζονται σε δύο ή παραπάνω παιδιά, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της σωστής διαχείρισης.

Δηλώνουμε σε όλους τους γονείς που τα παιδιά τους δικαιούνται παράλληλη στήριξη, πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » θα είναι στο πλευρό τους για να απαιτήσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και ανθρώπινο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλους τους μαθητές/ όλες τις μαθήτριες!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε Γ΄ κύκλο προσλήψεων αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη».