Την δημιουργία νέων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Λάρισας, ανακοίνωσε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης. 

Πρόκειται για την:  

1. Μετατροπή του Π.Ι. Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.)

Μετά από εισήγηση της 5ης Υ.ΠΕ. και έγκριση από το ΚΕΣΥΠΕ του Υπουργείου Υγείας, δημιουργείται Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια, με αποτέλεσμα να συστήνονται τρεις (3) οργανικές θέσεις : α) Ιατρού Ειδικότητας Παιδιατρικής ΕΣΥ β)Γενικού Ιατρού ΕΣΥ γ) ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων . Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Νίκαια πλέον θα διαθέτει επιπλέον Παιδίατρο και Εργαστήριο όπου θα πραγματοποιούνται Μικροβιολογικές εξετάσεις. Επίσης, θα εφημερεύουν και το Σαββατοκύριακο.

Οι ανωτέρω ενέργειες προέκυψαν έπειτα από μετατροπή κενών οργανικών θέσεων από ΚΥ της 5ης Υ.ΠΕ.  και συγκεκριμένα της Στερεάς Ελλάδας, χωρίς να προκαλείται δημοσιονομικό κόστος, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία της ανωτέρω Δομής .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κιλελέρ και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο Αθανάσιο καθώς και τη Δημοτική Αρχή για την άψογη συνεργασία την οποία έχουμε για την υλοποίηση του ανωτέρου εγχειρήματος.

2. Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Δαμάσι

Μετά από εισήγηση της 5ης Υ.ΠΕ. και έγκριση από το ΚΕΣΥΠΕ του Υπουργείου Υγείας, δημιουργείται Περιφερειακό Ιατρείο στο Δαμάσι. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Δαμάσι , μια περιοχή η οποία επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό θα έχει Περιφερειακό Ιατρείο με καθημερινή παρουσία Ιατρού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Κόκουρα Ιωάννη και τη Δημοτική Αρχή για την συμβολή τους στην σύσταση του Περιφερειακού Ιατρείου, καθώς και τον κ. Τσιλιλή Κωνσταντίνο για τη δωρεά που προσέφερε στον Δήμο Τυρνάβου για τη στέγαση του Π.Ι. καθώς και για τον απαραίτητο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.