Δυσάρεστη ήταν η κατάληξη ενός 40χρονου από το Στεφανοβίκειο, ο οποίος μετά από ατύχημα που είχε, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του από τους χειρουργούς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Προχθές το μεσημέρι ο 40χρονος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, μετέβη σε μονάδα επεξεργασίας στο Στεφανοβίκειο, προκειμένου να προχωρήσει σε διαλογή των φυστικιών που είχε περισυλλέξει νωρίτερα από τα κτήματα της μητέρας του. Εναπόθεσε τους καρπούς στο μηχάνημα, ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το χέρι του εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα διαλογής.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν ένας ακόμη παραγωγός, ο οποίος μόλις άκουσε τον 40χρονο να καλεί σε βοήθεια και αντιλήφθηκε τι συνέβη, έθεσε εκτός λειτουργίας το μηχάνημα και προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει, καλώντας στο ενδιάμεσο τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου. Τελικά τα κατάφερε πριν φτάσει άλλη βοήθεια στο σημείο του συμβάντος και ο τραυματίας μεταφέρθηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Η κατάστασή του ήταν σοβαρή και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο. Ο 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λόγω της σοβαρότητας του τραύματός του εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Δυστυχώς, οι γιατροί παρότι προσπάθησαν να σώσουν το χέρι του, δεν τα κατάφεραν και υποχρεώθηκαν να το ακρωτηριάσουν. Ο άτυχος άνδρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Την ίδια στιγμή, η τοπική κοινωνία στο Στεφανοβίκειο «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης.

e-thessalia