Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ARXON.GR, παρασκηνιακές κινήσεις Ιεραρχών, οι οποίοι για τον δικό τους λόγο θέλουν να δώσουν το στίγμα τους στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης.
Οι Μητροπολίτες αυτοί φέρονται αντίθετοι στην επιλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της Ιεραρχίας να επιλέξουν για νέο Μητροπολίτη Λαρίσης, τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Οι Ιεράρχες αυτοί, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 5 και όπως λέγεται έχουν πείσει και γηραιό Μητροπολίτη της βορείου Ελλάδος με την ομάδα του, θα στηρίξουν την υποψηφιότητα υψηλόβαθμου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
Κάποιοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να «κοντίνει» την επιλογή του Αρχιεπισκόπου και τίποτα περισσότερο. Οι καλά γνωρίζοντες το εκκλησιαστικό παρασκήνιο, αλλά και τους Ιεράρχες που προωθούν την κίνηση αυτή, πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια αποσκοπεί στο να εισέρχονται στην Ιεραρχία κληρικοί «διαχειρίσιμοι» με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….!!!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η όλη προσπάθεια δεν θα οδηγήσει στο ποθούμενο, αφού η πλειοψηφία των Ιεραρχών διάκειται ευμενώς στην υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Νικολόπουλου.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα μας δείξουν ποιος είχε δίκιο. Πολύ δε περισσότερο το αποτέλεσμα της κάλπης, την 5 Οκτωβρίου 2018, για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Οψόμεθα…!!!

arxon.gr