«Αν και η Λάρισα θεωρείται πρωτεύουσα του κάμπου, είναι μόλις μια δρασκελιά από τις ομορφιές του Ολύμπου και τα χωριά του. Η αξιοποίηση των οικισμών αυτών, άλλα και των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων τους, αναμφίβολα, θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο, στα χωριά του παγκοσμίου φήμης Ολύμπου, υπάρχουν ακόμα χαρακτηριστικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές, όπως η πρόσβαση μέσω ασφαλούς οδικού δικτύου». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Συκαμινέα Ελασσόνας, όπου, μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του χωριού, συνομίλησε με τους κατοίκους και τον πρόεδρο κ. Κωσταντίνο Μωραΐτη για τα θέματα που τους απασχολούν.
Οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα της επικινδυνότητας του δρόμου που οδηγεί στο χωριό, λόγω κατάπτωσης βράχων, και επισήμαναν ότι εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια η δημοπράτηση και η ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών έργων, ώστε οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών να γίνουν ασφαλείς. Επιπροσθέτως, όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης άλλα και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Μαλάμης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μαζί με τη βελτίωση των υποδομών και η αξιοποίηση των μνημείων της περιοχής, ως πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού. Όπως ανέφεραν, στο παλιό χωριό που κάηκε από τους Γερμανούς, υπάρχει ο μεταβυζαντινός ναός της Αγίας Τριάδας, τον οποίο προσπαθούν να συντηρήσουν με κάθε τρόπο, διότι έχει για όλους ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Με έργα διαπλάτυνσης του δρόμου και εργασίες αποκατάστασης κυρίως στη στέγη της εκκλησίας, θα μπορούσε να αναδειχθεί το θρησκευτικό μνημείο της περιοχής.
Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της ισόρροπης ανάπτυξης και των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά είπε «μετά από μια διαδρομή 40 περίπου λεπτών από τη Λάρισα, βρίσκεται κανείς σε υψόμετρο 900 μέτρων στον Όλυμπο. Θα ήταν προς όφελος όλων, αυτή η περιοχή με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τα θρησκευτικά μνημεία να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για αναψυχή και για διάφορες μορφές τουρισμού, που θα κινητοποιήσουν σειρά δραστηριοτήτων. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις γι’ αυτές τις εναλλακτικές, πρώτα από όλα με τις αναγκαίες υποδομές στα οδικά δίκτυα, μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην οικονομική άνθηση του τόπου άλλα και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, που στα χρόνια της κρίσης έχει παραγκωνιστεί από την ανάγκη για επιβίωση».