Σε σύμφωνο συνεργασίας με το σωματείο «Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων» προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ρυθμίζοντας έτσι ζητήματα βιωσιμότητας του μουσείου και τους ειδικότερους όρους συνεργασίας του Δήμου με το ομώνυμο σωματείο, όπως ήταν η επιθυμία του αείμνηστου ιδρυτή του, Κ. Σαχινίδη.
Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου κ. Θωμά Λιόλιο, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους δύο φορείς και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την οριστικοποίηση της συμφωνίας, που έχει σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του μουσείου, την προβολή και ανάδειξη των συλλογών του, την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και εκθεμάτων του μουσείου και την περαιτέρω αναβάθμιση του εκθεσιακού και περιβάλλοντος χώρου.
Δέκα και πλέον χρόνια από την ανέγερση του μουσείου στη Γαλανόβρυση, ο Δήμος Ελασσόνας το 2019 ανέλαβε τη χρήση του μουσείου και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ηλεκτροδότησή του.
Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του σωματείου στην εκπόνηση της τεχνικής μελέτης, την ανέγερση του κτηρίου και την οργάνωση της μουσειακής συλλογής, κρίθηκε σκόπιμο η λειτουργία του μουσείου να επιβλέπεται από μία ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία θα συμμετέχουν τρία (3) μέλη που θα ορίζονται με απόφαση του σωματείου και δύο (2) μέλη που θα ορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημάρχου. Η Επιτροπή έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα, συνεργάζεται με τα αρμόδια όργανα του Δήμου, συμμετέχει στον προγραμματισμό και το σχεδιασμό των δράσεων που υλοποιούνται στο χώρο του μουσείου, και γνωμοδοτεί για την εφαρμογή τεχνικών ή αισθητικών παρεμβάσεων στο κτήριο και τον προαύλιο χώρο του μουσείου, την ένταξη προτάσεων αναβάθμισης, βελτίωσης, προσβασιμότητας και λειτουργικότητας του μουσείου σε εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης ή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με δημοτικούς πόρους.
Από κοινού πλέον οι δύο φορείς θα διερευνήσουν τη δυνατότητα εκπόνησης οριστικής τεχνικής μελέτης για την ωρίμανση της προμελέτης δημιουργίας αγροτικού οικισμού στον προαύλιο χώρο του μουσείου και θα συνεργαστούν στενά, προκειμένου το μουσείο να καταστεί σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό, προσβάσιμο και αναγνωρίσιμο μουσείο, για την ανάδειξη του λαογραφικού πλούτου της περιοχής.