Τις θερμές της ευχαριστίες εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της Αετοράχης Ελασσόνας προς τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή την παρέμβαση του για την παύση των ενεργειών για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή.

Στην επιστολή τους, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζουν τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Κόκκαλη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Αετοράχης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σας μέσω της Ερώτησης που πρώτος υποβάλλατε στη Βουλή των Ελλήνων.

Ευελπιστούμε και προσμένουμε στην αξιολόγηση και ικανοποίηση του αιτήματος μας από τον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για το εν γένει έργο σας στη ΒτΕ εκπροσωπώντας τους πολίτες της ΠΕ Λάρισας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη, υγεία και επιτυχία σε αυτό".

Υπενθυμίζεται πως με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο κ. Κόκκαλης ζητούσε να σταματήσει η εκμίσθωση δημόσιας έκτασης στην Ελασσόνα η οποία όπως υποστηρίζει, προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ερήμωση της κτηνοτροφικής περιοχής.

Εστίασε στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο γεγονός πως η διαρκής διόγκωση τέτοιων επενδύσεων χωρίς να υπολογίζονται σημαντικές παράμετροι όπως το περιβάλλον αλλά και ο πρωτογενής τομέας.

Πολλές φορές εξάλλου έχει τονίσει ότι με τέτοιες πρακτικές στο τέλος δε θα υπάρχουν άνθρωποι να παράγουν για να καταναλώσουν την ενέργεια.

Επιπρόσθετα, ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον αντίκτυπο που θα έχει ενδεχόμενα η προαναφερθείσα εκμίσθωση.