Με στόχο την προώθηση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών, μεγάλων και μικρών, στη διαδικασία της ανακύκλωσης, κάνοντάς την μέρος της καθημερινότητάς τους, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, ακόμη ένα σχολείο όπου τοποθετήθηκαν οι νέοι, πολύχρωμοι, κάδοι ανακύκλωσης/διαλογής στην πηγή.

«Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε στον πυρήνα του οράματός μας για τη Λάρισα που μας αξίζει να γίνει συνείδηση σε όλους μας το πόσο σημαντική είναι η περιβαλλοντική μας ευαισθητοποίηση, ακόμη και στις πιο μικρές, καθημερινές μας συνήθειες.

Οι βάσεις για ευαισθητοποιημένους, περιβαλλοντικά ευσυνείδητους πολίτες μπαίνουν στο σχολείο -με αυτό σαν γνώμονα, προχωράμε στην υλοποίηση του ειδικού προγράμματος Ανακύκλωσης – Διαλογής στην πηγή, με την τοποθέτηση νέων, πολύχρωμων κάδων, στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων.

Η τοποθέτησή τους προχωρά σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες, μέσα στο επόμενο διάστημα» τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική, για όλους, σε όλα τα επίπεδα.

"Καλύτερη καθημερινότητα σημαίνει μια πόλη καθαρή, στο κέντρο και τις συνοικίες της, με οργανωμένες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων της, ανέφερε ακόμη ο κ. Μαμάκος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «μπορούμε όλοι μαζί να εργαστούμε συστηματικά και οργανωμένα σε έναν κοινό στόχο: να δημιουργήσουμε μια Λάρισα σύγχρονη, έξυπνη, καινοτόμο και εξωστρεφή».

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ.κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Ηρακλής Γερογιώκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης.

Τον Δήμαρχο Λαρισαίων και τους Αντιδημάρχους υποδέχθηκε η κ. Σοφία Αρίδα, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και οι μαθήτριες και μαθητές, που «αγκάλιασαν» τον κ.Μαμάκο και μίλησαν μαζί του τόσο για το σχολείο -στο οποίο μαθήτευσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαρισαίων, όσο και για την ανακύκλωση.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης-διαλογής στην πηγή στο 25ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία Λιβαδακίου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Σ. Σταθμού, ενώ το 1ο Δημοτικό Σχολείο στη Γιάννουλη είναι η τρίτη σχολική μονάδα που εντάσσεται στο πρόγραμμα.