Οργή επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, καθώς η εφορία στέλνει κατασχετήρια πρώτης κατοικίας και τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που δίνουν αγώνα επιβίωσης απειλούνται με κατασχέσεις των κατοικιών τους. Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών που μοιράζουν κατασχετήρια σε βιοπαλαιστές αγρότες και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, στις τράπεζες και τους βιομήχανους.

Άμεση είναι η παρέμβαση των Αγροκτηνοτροφικών Συλλόγων Ολύμπου και Σαρανταπόρου που την Παρασκευή 5 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι διοργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για να υπάρξει συντονισμένη απάντηση μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους.

«Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι εκλογές και αμέσως η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς που είχε από πριν για το ξεπουπούλιασμα των λαϊκών οικογενειών. Μας πληροφορούν συνάδελφοι ότι δικαστικοί κλητήρες άρχισαν να επιδίδουν κατασχετήρια λογαριασμών μέχρι και κατοικιών για χρέη στην εφορία», τονίζουν σε ανακοίνωση.

Προσθέτουν πως «δεν μας φτάνει η ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής, τώρα έχουμε και το κυνήγι από το κράτος. Ένα κράτος που είναι κουβαρντάδικο στις τράπεζες, αφού θεσμοθέτησε αναβαλλόμενο φόρο για αυτούς, ενώ εμάς μας παίρνει τα σπίτια». Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι διαμηνύουν πως «ένα πράγμα μας μένει, αυτό που ξέρουμε πως τούς τρομάζει, ο οργανωμένος αγώνας».

902.gr