Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας Κοσμήματος».

Το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Νεολαίας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εκπαιδευόμενες ήρθαν σε επαφή με διάφορες τεχνικές δημιουργίας κοσμήματος, όπως τεχνικές με χάντρες, με μέταλλο και με κομποδετική (μακραμέ).

Στα πρώτα μαθήματα του εργαστηρίου δημιουργήθηκαν από τις εκπαιδευόμενες διάφορα κοσμήματα με χάντρες και στη συνέχεια οι συμμετέχουσες ασχολήθηκαν με το μέταλλο και τη χρήση του στη δημιουργία κοσμήματος.

Στα τελευταία μαθήματα οι τεχνικές δημιουργίας κοσμήματος με χάντρες και με μέταλλο συνδυάστηκαν με την κομποδετική τεχνική «μακραμέ» και οι εκπαιδευόμενες κατασκεύασαν κοσμήματα (δακτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ) με όλα τα υλικά που διδάχτηκαν και σε δικά τους σχέδια.

Το πλαίσιο κατάρτισης του μαθήματος ήταν διαδραστικό με την ενεργό και θερμή συμμετοχή των καταρτιζόμενων και η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη και δημιουργική.

Η εκπαιδεύτρια κα Βασιλική Ανδρέου πέτυχε να εμπνεύσει δημιουργικά τις συμμετέχουσες, οι οποίες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και στη λήξη κάθε μαθήματος είχαν στη κατοχή τους από ένα δικό τους κόσμημα που μπορούσαν να επαναδημιουργήσουν και στο δικό τους χώρο, αξιοποιώντας έτσι τις γνώσεις που έλαβαν στον ελεύθερο χρόνο τους.