Εγκαινιάστηκε τις ημέρες των γιορτών η αίθουσα Κέντρου Ημέρας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στον Πύργο Δεληδημητρίου στα Φάρσαλα. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου αρχικά πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π. Βασίλη Αναστασόπουλο.
Ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του εστίασε στο γεγονός ότι η διεξαγωγή των Σεμιναρίων Επαγγελματικής και η συμμετοχή των παιδιών σε περίπτερο στην εμποροπανήγυρη του Αυγούστου υπέδειξε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια βάση ενασχόλησης τους, σε ένα κομμάτι του φιλόξενου πύργου Δεληδημητρίου, ευχήθηκε δε, αυτός ο μικρός χώρος να γίνει μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά και τους γονείς.
Στη συνέχεια η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι: «μέσα στο έτος που διανύουμε ο Δήμος μας πραγματοποίησε σεμινάρια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες συνεργαζόμενος με την ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. Επιπλέον, εκτός από τις ώρες διδασκαλίας οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν και σε άλλες δραστηριότητες. Επειδή το εγχείρημα έχει καλά αποτελέσματα, ο Δήμος αποφάσισε να οργανώσει το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΜΕΑ που θα έχει ως στόχο την προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή μας. Θα παρέχει προγράμματα που λειτουργούν σε γνωστικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, ενισχύοντας δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης των ατόμων και των οικογενειών τους. Το Κέντρο Ημέρας αναλαμβάνει διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια και γυμνάστρια ειδικής αγωγής- μουσικοθεραπεύτρια».
Η Υπεύθυνη της ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ Κατερίνα Φίλη, δήλωσε πως ο Δήμος Φαρσάλων ανταποκρίθηκε στην ιδέα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στα Φάρσαλα και να ανοίξει τους χώρους τους για αυτά τα παιδιά ώστε να ατενίζουν το μέλλον πιο αισιόδοξα και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Στο τέλος, συνεχάρη τον Δήμο Φαρσάλων για την πρωτοβουλία της ίδρυσης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ.
Τον λόγο έλαβε και εκπρόσωπος των γονέων εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς τον Δήμο Φαρσάλων και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Άρη Καραχάλιο για αυτή την πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τα παιδιά ΑΜΕΑ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι για την ομάδα αυτών των ανθρώπων.
Ακολούθως, χαιρέτησαν την εκδήλωση των εγκαινίων ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Κων/νος Δερλός. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Κων/νος Γιαχνής, Νίκος Τριανταφύλλου, Νίκος Γκατζόγιας και η παιδοψυχίατρος Μυρσίνη Λιατίφη-Αλαμάνη.
Παράλληλα, απονεμήθηκαν Βεβαιώσεις των Σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης έτους 2017. Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με τις θερμότερες ευχές για τις ημέρες των εορτών.