Μνημόσυνο για τους 54 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Οκτωβρίου 1943 τελέστηκε στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στο μήνυμα του για το χρονικό ανέφερε τα παρακάτω: “Σήμερα στο χώρο αυτό του μνημείου τιμάμε τους νεκρούς που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβριο του 1943. Οι κάτοικοι του χωρίου βίωσαν εκείνη την ημέρα την αγριότητα των κατακτητών. Εκτελέστηκαν άμαχοι πολίτες, νέοι και γέροι. Θύματα στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας. 

Εμείς σήμερα κάνουμε το ελάχιστο, τιμούμε τη μνήμη τους και αφήνουμε παρακαταθήκη στη νέα γενιά τη θυσία τους. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους και εμείς έχουμε χρέος να τη διδάξουμε.

Γιατί μόνο οι λαοί που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την ιστορία προχωρούν με βήματα σταθερά στο μέλλον. Η δημοτική αρχή προτίθεται  να καταγράψει και να αναδείξει όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατοχής σε όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε απέναντι στη μνήμη των νεκρών και στη νέα γενιά”.


Στο χρονικό της ημέρας κατέγραψε με ομιλία του ο διευθυντής του γυμνασίου Πλατυκάμπου Θ. Νταφούλης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Κιλελέρ προτίθεται να εκδώσει σε βιβλίο την εργασία των μαθητών του γυμνασίου Πλατυκάμπου που σχετίζεται με τη θυσία των Ελλήνων πατριωτών κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. « …πάνω από 300 Έλληνες  πατριώτες που κατοικούσαν σε χωριά του Δήμου μας εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γ. Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης και Χ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ  Κ.  Φιλιππούλης, Ρ. Κομήτσας, Γ. Σκρίμπας και Β. Χατζούλης, οι πρόεδροι των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου Κ. Κατσικάρης και Δ. Καρατσίβος, ο εκπρόσωπος του Διοικητού της 1ης στρατιάς λοχαγός Αρ. Κουτσιάρης, ο εκπρόσωπος της αεροπορίας αντισμήναρχος Ι. Τοζίδης τοπικοί σύμβουλοι των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου, ο πολιτευτής της ΝΔ Γ. Αδαμούλης, διευθυντές και διδάσκοντες των σχολείων Γαλήνης και Πλατυκάμπου, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής.