Σταθερές εξαιτίας της πανδημίας παραμένουν οι τιμές μίσθωσης ακινήτων από 70 τ.μ. έως 110 τ.μ. στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates.

Όπως εξήγησε στην iefimerida.gr ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας η πορεία των τιμών μίσθωσης οικιστικών ακινήτων αλλά και το σύνολο της κτηματαγοράς θα καθοριστούν από την παράταση του lockdown και τυχόν όρων που θα επιβληθούν μετά την άρση του σε συνάρτηση με την εικόνα της «πραγματικής» οικονομίας, τους δείκτες ανεργίας, τη διαθεσιμότητα και ευκολία δανεισμού, τα αναπτυξιακά μέτρα, το φορολογικό καθεστώς, τα μέτρα στήριξης των υφιστάμενων επενδυτών και προσέλκυσης νέων, το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων για την εργασία τους και τα εισοδήματά τους αλλά και την εν γένει εσωτερική και εξωτερική σταθερότητα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον χάρτη ενοικίων στη Λάρισα οι τιμές κυμαίνονται από 3,7 ως 5,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για διαμερίσματα άνω των 15 ετών και από 5,4 ως 6,8 (για επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα) το τ.μ. για οικοδομές που χτίστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια.

Αντίστοιχες είναι οι τιμές των ενοικίων σε Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Βόλο και Ιωάννινα, ενώ λίγο ακριβότερες είναι οι τιμές των ενοικίων στην Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο), Ρόδο και Κέρκυρα.