Στο 17ο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων με Θέμα «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή Γνώση, Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή» συμμετείχε ο Δήμος Λαρισαίων. Στο διήμερο Συνέδριο το οποίο κατέγραψε συμμετοχή 80 ομιλητών από 42 Δήμων, με εισηγήσεις επιστημονικών φορέων και παρουσίαση καλών πρακτικών και με ομιλίες, παρουσιάστηκε έρευνα που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων με παράρτημα ΡΟΜΑ, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας. Το Συνέδριο τίμησαν με την φυσική τους παρουσία περισσότεροι από 140 Σύνεδροι και παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 1000 Σύνεδροι. Κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου ήταν όταν στο τραπέζι με θέμα «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές», συνδέθηκαν live μέσω Facebook περισσότεροι από 5000 πολίτες, ενώ 42 Δήμοι κοινοποίησαν και μετέδωσαν live μέσω των δικών τους σελίδων. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, βραβεύτηκε και ο Δήμος Λαρισαίων για την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας μεταξύ 145 δήμων από όλη την Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα για τη βράβευση, ενώ η εργασία που παρουσιάστηκε από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων και μέλους της επιστημονικής επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμητρα Παπαστεργίου και συνέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Έφη Ζιώγα και η Εύη Μπουκόρου κοινωνιολόγος Συντονίστρια του Παραρτήματος ΡΟΜΑ στο συνέδριο είχε τίτλο ¨Συναισθήματα και στάσεις των εφήβων για τον COVID-19¨
Παρόλο που το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υβριδικά, είχε ένα ευρύ πρόγραμμα τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς συμμετοχών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εξετάσθηκαν από τους ΟΤΑ-Μέλη σημαντικά θέματα, επίκαιρα και καθοριστικά για την πορεία του κάθε Δήμου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές.
Στο Συνέδριο αναπτύχθηκαν αρκετές θεματολογίες που παρουσιάστηκαν στα στρογγυλά τραπέζια. Στη συνεδρία «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές» παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό λογισμικό μέσω του οποίου θα γίνεται η καταγραφή των ατόμων για εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου και οι δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού για τα 11 νοσήματα που έχει ορίσει ο ΠΟΥ για την υγεία των πολιτών.