O φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovαtion center, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διοργανώνουν τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017 από 22 έως 23 Απριλίου 2017 στη Λάρισα και από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το κέντρο Βιομιμητισμoύ Ελλάδος έρευνα και καινοτομία, μιμείται τα μοντέλα της φύσης. Ο οργανισμός μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμηση πώς να μιμούμαστε την ζωή, αλλά και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα ή ιδέες. Στόχος του κέντρου είναι να μιμηθούν αυτά τα σχέδια και τις διαδικασίες αποτυπώνοντας την εφαρμογή τους στα ανθρώπινα προβλήματα.
Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με την συμβουλευτική υποστήριξη της Orion Group Communication.
Παράλληλα συνεργάζονται οι φορείς: Aephoria, Be Loved Web Design, Change your World, Creative Ideas, Digital idea, ΕΠΕΕΚ, LABATTOIR (Δήμος Θεσσαλονίκης), Λέσχη Ξιφασκίας Θεσ/νίκης, Pangea, SheSharp, The Meraki People, Women Techmakers Greece και ΦΕΤΑ Κόμικς.
Επιπλέον, πολύ σημαντικές για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού NASA Space Apps Challenge Greece 2017 είναι οι χορηγίες των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και η ασφαλιστική εταιρία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α συμμετέχουν με Χρυσή Χορηγία, ενώ υποστηρίζουν οι χορηγοί, Atlas Consulting, Coco–Mat, e-FOOD, ΘΕΣ.ΓΑΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, Mikel Coffee Company, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΣΑΜΑΡΙΝΑ και Phaistos Printing.
Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών, αλλά και παράλληλα, από κάθε είδους ειδικότητα.
Το 2016 η συμμετοχή άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών όπου θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA και τα εργαλεία του Βιομιμητισμού Ελλάδος.
link: https://www.intelligencecircles.com/
Με τον όρο Hackathon εννοούμε ένα μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης που βασίζεται στα ταλέντα και την πρωτοβουλία των πιο φωτεινών μυαλών και ενεργών εθελοντών.
Είναι μια πρόκληση 48-72 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, με συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων, πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων.
Δηλώστε συμμετοχή στην επίσημη πλατφόρμα της κάθε πόλης
Λάρισα
Τόπος Διεξαγωγής: Κτήριο Ιατρικής Σχολής, πλατεία Ταχυδρομείου.
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/larisa/
Θεσσαλονίκη
Τόπος Διεξαγωγής: LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35 (Παλαιά Σφαγεία).
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/spaceappsthessaloniki/
https://nasaspaceapps.com/thessaloniki/
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό θα βρείτε στο παρακάτω link
https://2017.spaceappschallenge.org/blog/sneak-peak-space-apps-2017-challenge-categories
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail
Λάρισα: info@spaceapps.gr
Θεσσαλονίκη: spaceappschallengethessaloniki@gmail.com
καθώς και στα τηλέφωνα:
Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας 2410 626 943
Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου 6946 703 842
Έλενα Βελή 6970 725 996
Βασιλαπόστολος Ουρανής 6943 930 267
Θεοδωρής Αλεξάνδρου 6977 334 586