Επανέρχεται με νέο ερώτημά της στον τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το ζήτημα της τουριστικής κατάστασης που επικρατεί, αλλά και προδιαγράφεται για το νομό, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας άμεση παρέμβαση για τον κόμβο Πυργετού και έκτακτη ενίσχυση των επιχειρηματιών του τουρισμού, τονίζοντας τα εξής:
«Μεγαλώνει η κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες του τουρισμού των παραλίων του ν. Λάρισας, οι οποίοι χαρακτηριστικά σημειώνουν ότι «πάμε για σεζόν 35 ημερών όπως την δεκαετία του ‘70» (!), ενώ συμπληρώνουν ότι συνήθως «την περίοδο μετά τον Ιούνιο ερχόταν στην περιοχή τουρίστες από τα Βαλκάνια, με τους οποίους δούλευαν όλα τα καταλύματα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε ένα ποσοστό 85%».
Κι όμως, τα παράλια του ν. Λάρισας θα μπορούσε να παίξουν φέτος σημαντικό ρόλο στην τουριστική κίνηση της χώρας, μετά και τις τελικές αποφάσεις για τις τουριστικές μετακινήσεις σε Ενωσιακό επίπεδο, από την στιγμή που για να προσεγγίσει κανείς την περιοχή, δεν απαιτείται ούτε αεροπλάνο, ούτε καράβι.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η εν λόγω περιοχή θα διέθετε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με πιο εμπορικούς, νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μια σειρά προβλημάτων, που έχουν ως βάση τις αβελτηρίες, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη σχεδίου από πλευράς της Πολιτείας εμποδίζουν τις παραλιακές περιοχές του ν. Λάρισας, να βρουν την θέση τους στον τουριστικό χάρτη και στους σχεδιασμούς των ταξιδιωτών, στην φετινή άκρως προβληματική και ιδιόμορφη τουριστική σεζόν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω αποτελεί ο περιλάλητος και πολυδιαφημισμένος κόμβος του Πυργετού – ένα ιδιότυπο τοπικό «γεφύρι της Άρτας» - που ούτε φέτος προβλέπεται να λειτουργήσει, παρότι αποτελεί μια «υπερώριμη» μεταφορική υποδομή, καθώς οι ολοκληρωμένες εδώ και τρία χρόνια σήραγγες δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το τοπικό δίκτυο, ούτε με την ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η χρήση παράδρομων για την επίσκεψη των παραλίων της Λάρισας, μια πραγματική περιπέτεια, για τον επισκέπτη ο οποίος δεν κατάγεται από την περιοχή
Τα παράλια της Λάρισας έχουν μεταξύ άλλων και το ειδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για φέτος ότι διαθέτει ένα πλήρες δίκτυο επαρκέστατης υγειονομικής κάλυψης (Πανεπιστημιακό Ν. Λάρισας/ Γενικό Ν. Λάρισας/ κατά τόπους Κέντρα Υγείας), που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, το βοήθημα των 530 ευρώ/μήνα, παρότι αποτέλεσε ένα σωστό αρχικό μέτρο ανακούφισης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αναγκαστικού κλεισίματος, προφανώς όμως δεν επαρκεί, αφού μόνο οι ανελαστικές ανάγκες πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ, προμηθευτών, κ.α. υποχρεώσεων αυξάνονται κατακόρυφα μέρα με τη μέρα.
Ζητώ από τον Υπουργό Τουρισμού να ανακοινώσει ποια μέτρα στήριξης θα λάβει το Υπουργείο Τουρισμού για εκείνους τους επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι λόγω κορωνοϊού έχουν προς το παρόν ελάχιστες κρατήσεις, και που φυσικά ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα πραγματωθούν ή αν θα καταλήξουν σε ακυρώσεις και αν θα δοθεί έκτακτη βοήθεια στους επιχειρηματίες του τουρισμού
Ζητώ από τον κ Υπουργό Υποδομών να εξηγήσει τις τραγικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του κόμβου Πυργετού, που εμποδίζουν την οργανική διασύνδεση των παραλίων του ν. Λάρισας με το υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δυνητικοί ταξιδιώτες της περιοχής και τι προτίθεται να κάνει άμεσα γι’ αυτό.»