Μάλλον δεν έχει προηγούμενο η απόφαση 54χρονου Λαρισαίου, να «περάσει» μικροποσότητα ηρωίνης σε 34χρονο, την ώρα που και οι δύο κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας χθες το μεσημέρι.

Συνολικά είναι 40 οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για «συγκρότηση – διεύθυνση τριών εγκληματικών οργανώσεων που επεδίωκε η καθεμία τη διάπραξη κακουργημάτων της νομοθεσίας για ναρκωτικά , ένταξη μελών σε αυτές τις οργανώσεις». 

Οι δύο «πρωταγωνιστές» της χθεσινής ιστορίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε μια υπόθεση ναρκωτικών μετά από έρευνα του Tμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας το 2015.

Ο 54χρονος και ο 34χρονος ως συγκατηγορούμενοι λοιπόν στην ίδια υπόθεση κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τη διαφορά ότι ο 54χρονος παραμένει ελεύθερος.  Ενώ η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη ο 54χρονος βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και επέστρεψε μετά από λίγη ώρα.

Ωστόσο επιστρέφοντας δεν κάθισε στην προβλεπόμενη από τη διαδικασία θέση του, αλλά κάθισε δίπλα στον 34χρονο. Ο Φύλακας της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Λάρισας παρατήρησε μια συναλλαγή μεταξύ των δύο ανδρών και έτσι η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παραπεμφθούν ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, αλλά από τη σωματική έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκε τίποτα. Ετσι, οι φύλακες επέστρεψαν στη δικαστική αίθουσα και κάτω από τη θέση του εντόπισαν ένα «φιξάκι» ηρωίνης, βάρους 0,4 γραμμαρίων.

Β. Κακάρας Eλευθερία