Το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος λειτουργεί το Εργαστήρι Εθελοντών.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Στις μέρες μας, όπου είναι πια γεγονός το πέρασμα από το «κράτος πρόνοιας» στην «κοινωνία της φροντίδας», ο εθελοντισμός έρχεται να σταθεί ανάμεσα στα επίσημα και ανεπίσημα δίκτυα φροντίδας και να αποτελέσει έτσι ένα δυνατό κρίκο που ενώνει την κοινότητα με τον  πολίτη ως ολότητα.
Οι μορφές που παίρνει η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και εκφράζεται μέσα από οργανωμένες ομάδες εθελοντών που εκπαιδεύονται και δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως: εκδηλώσεις σχετικές με την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων και άλλων ουσιών, στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ανάπτυξη διαπολιτισμικών δράσεων, παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.
Η εθελοντική δράση αποτελεί μια μαθησιακή εμπειρία μέσα από την οποία αναπτύσσονται κοινωνικές, επικοινωνιακές δεξιότητες και γενικότερα η προσωπική ανάπτυξη του ατόμου. Ο εθελοντής δεν είναι μόνο αυτός που προσφέρει αλλά είναι και αυτός που κερδίζει όσα απορρέουν από την εθελοντική δράση. Επιπλέον η εμπειρία από τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά καλλιεργούν το ρόλο του «ενεργού πολίτη».
Η εμπειρία μας από τη λειτουργίας της ομάδας εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας και δραστηριοποίησής της στην τοπική κοινότητα ανέδειξε τη δράση της ως παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την διάδοση και εφαρμογή της φιλοσοφίας της πρόληψης.
Για αυτό στο Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος λειτουργεί το Εργαστήρι Εθελοντών. Αν θελήσεις να συμμετάσχεις ως εθελοντής στο έργο της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας έχουμε ένα πλαίσιο να σε υποδεχθούμε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ή να προσέρχονται (10.00 – 14.00) στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας (Μανωλάκη 11Δ, 2410 555935) για να δηλώνουν συμμετοχή."