Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης αναφέρει τα εξής:

"Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα καθώς το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Φέτος η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών είναι ιδιαίτερη ξεχωριστή διότι όλος ο Πλανήτης μαστίζεται από την Πανδημία του κορωναϊου.

Για την καθημερινή προσφορά των Νοσηλευτών μέσω της πανδημίας ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να τους τιμήσει, προχώρησε και χαρακτήρισε το έτος 2020 ως έτος Νοσηλευτών –Νοσηλευτριών και Μαιών-Μαιευτών.

Ανάμεσα στους ήρωες των ημερών ανά τον κόσμο είναι και οι Νοσηλευτές που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και παλεύουν κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες, οπότε θα θέλουμε να εστιάσουμε και να επαινέσουμε την ανιδιοτέλεια, την αυταπάρνηση και τον ζήλο που δείχνουν καθημερινά ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους.

Να τιμήσουμε τους Νοσηλευτές που μάχονται ανελλιπώς, καθώς επίσης και αυτούς που χάθηκαν εκπληρώνοντας το καθήκον τους."