Αίτημα τοποθέτησης τιμητικών οδωνυμικών πινακίδων στους δρόμους – λόγω και της εορτής των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση – κατέθεσε με επιστολή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

"Είναι σε όλους γνωστό ότι εορτάζουμε φέτος τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του γένους το 1821.

Προτείνουμε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τοποθέτηση ειδικών - τιμητικών οδωνυμικών πινακίδων, στην αρχή και το τέλος κάθε οδού της Πόλης και των διαμερισμάτων της, της οποίας (οδού) το όνομα σχετίζεται με ήρωα, μάχη ή άλλο γεγονός που είναι σχετικό με την περίοδο αυτή.

Οι πινακίδες (χρώματος καφέ- με λευκά ή χρυσά γράμματα) να φέρουν το όνομα του ήρωα (π.χ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) ή της τοποθεσίας (π.χ Αλαμάνας), την χρονολογία γεννήσεως και θανάτου (1770-1843 για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη) ή την ημερομηνία του γεγονότος αντίστοιχα  (23 Απριλίου 1821 για την Μάχη της Αλαμάνας) και στο κάτω μέρος, την Ελληνική σημαία – το λογότυπο 1821-2021 / 200 έτη από την Εθνεγερσία και τέλος το όνομα του Δήμου μας.

Είναι μια πολύ χαμηλού κόστους κίνηση μνήμης και τιμής και αντιστρόφως ανάλογη σημασίας.

Η ονοματοδοσία των οδών και των πλατειών σε όλη τη χώρα, δεν είναι μόνον μια απλή χρηστική πολεοδομική διαδικασία, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα στην εμπέδωση, στην ανάδειξη και στη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μας μνήμης."

(*) Η φωτογραφία από δράση στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.