Ιστορικό περίπατο  στα χνάρια των  ανταρτών της 123 ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ σε μονοπάτια, τοποθεσίες  μαχών και μαρτυρίου στην περιοχή της Καλλιπεύκης, που διοργάνωσαν  οι Τομεακές  Οργανώσεις  Λάρισας  της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  26 Αυγούστου. 
Ο ιστορικός περίπατος ξεκίνησε περίπου τις 10 π.μ. και ολοκληρώθηκε στη 1 μ.μ.. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγωνιστές του ΔΣΕ και νεολαία με αυτοκίνητα έφτασαν μέχρι την περιοχή της Καλλιπεύκης.

Στις στάσεις της διαδρομής ο Θανάσης Σερδένης, στέλεχος του ΚΚΕ, έδειχνε τα αποτυπώματα – τεκμήρια των τόπων δράσης της 123ης Ταξιαρχία.
Η πρώτη στάση του ιστορικού αυτού περιπάτου έγινε  στην τοποθεσία απέναντι από το ρέμα Καραβίδα, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο, όπου βρίσκονταν ο καταυλισμός της 123 της ταξιαρχίας του ΔΣΕ.

Η δεύτερη στάση ήταν στην Πατωμένη (Αη Γιάννη), όπου βρίσκονταν το Κέντρο Διερχομένων. Από εκεί ο περίπατος συνεχίστηκε μέχρι την τρίτη στάση όπου βρίσκονταν το Νοσοκομείο. Η τελευταία στάση έγινε στον Άη Γιάννη, τόπο που ήταν η διοίκηση της 123 ταξιαρχίας του ΔΣΕ και εκεί έγινε και η αποκατάσταση της αναμνηστική πλάκας καθώς η προηγούμενη είχε καταστραφεί.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από το Θ. Σερδένη.  
Ο ιστορικός περίπατος αποτέλεσε ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας και ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έδωσαν την υπόσχεση για συνέχιση του δίκαιου αυτού αγώνα.