Υποδοχή ηρώων επιφύλαξαν για τους 19 Θεσσαλούς αγρότες που επέστρεψαν από τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και ειδικότερα στο Σύνταγμα, χθες το μεσημέρι στον κόμβο Νίκαιας, εκατοντάδες συνάδελφοί τους που παραμένουν στο μπλόκο.

Οι 19 αγρότες με τα τρακτέρ τους έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό, συνθήματα, αγκαλιές και τραγούδια από τους αγρότες που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.Τα τρακτέρ που – επετράπη να ξεκινήσουν για την Αθήνα και – έφτασαν στο Σύνταγμα ήταν 18 και ένα αγροτικό μηχάνημα Ουνιμοκ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα των συλλαλητηρίων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαρίστησει τους χιλιάδες, όπως είπε, εργαζομένους, νέους, μικρομεσαίους και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες, και υποσχέθηκε ότι το ασυμβίβαστο οργανωμένο αγροτικό κίνημα αγωνίζεται και θα αγωνίζεται και στο μέλλον, για να δυναμώσει το κοινό μέτωπο μαζί τους, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας. Σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, θα αποφασίσουν, μέσα από συνελεύσεις τα επόμενα βήματα τους.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Στο μεταξύ χθες στις 6 το απόγευμα και προερχόμενος από τη Φλώρινα, όπου είχε μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του, πέρασε από το μπλόκο της Νίκαιας ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ.Κουτσούμπας. Οι αγρότες τον υποδέχθηκαν και συνομίλησαν μαζί του και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ στον αγώνα τους. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, τους διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες τους για την ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών που ασκούν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζονται διαχρονικά από το κόμμα του και πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη συσπείρωση και ενεργή συμμετοχή του συνόλου του αγροτικού κόσμου για την επίτευξη των στόχων του. Σε ότι αφορά την κυβέρνηση , δήλωσε ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών από άκρου εις άκρον της Ελλάδος, δείχνουν την απόγνωση που έχουν φτάσει και πως θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο έκτρωμα για φορολογικό-ασφαλιστικό. Για την «επόμενη ημέρα» του αγροτικού κινήματος και τις κινήσεις του από δω και πέρα, υποστήριξε ότι οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους, ξέρουν τι και πώς πρέπει να κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν συνολικά τη θέση τους , η οποία θα επιδεινώνεται διαρκώς εάν υλοποιούνται τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και μονοπωλίων.

Ο κ. Κουτσούμπας , είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με αγροτικά στελέχη του κόμματος, όπως οι πρόεδροι των ΕΟΑΣ Λάρισας – Καρδίτσας, Ρίζος Μαρούδας και Βαγγέλης Μπούτας, αντίστοιχα και πολλοί άλλοι και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αθήνα.

Στα Τέμπη οι αγρότες προχώρησαν από χθες το μεσημέρι σε επ΄αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αναμένοντας την κλήση του πρωθυπουργού για διάλογο από μηδενική βάση. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών φέρονται αποφασισμένοι να σκληραίνουν την στάση τους προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών.

Σε αποκλεισμού της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης λίγο πριν τη διασταύρωση Αργυροπουλίου προχωρούν και σήμερα από τις 4 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, ενώ στον κόμβο του Αι Νικόλα του Φονιά, πριν το Γερακάρι, θα παρατάξουν σήμερα τα τρακτέρ οι αγρότες της Αγιάς. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς κ. Τάσος Κωστόπουλος η απόφαση ελήφθη στην χθεσινοβραδινή συνέλευση και στοχεύει στο να πιεστεί η κυβέρνηση, ώστε να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών.

Ο επαρχιακός δρόμος Λάρισας – Αγιάς , θα κλείσει από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος θέλει να ταξιδέψει από και προς Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πάει από μέσα από τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ, Αρμένιο, Καλαμάκι, Πλασιά, Ανάβρα, Γερακάρι. Τέλος το μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να κλιμακώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους και να καθορίσουν νέες δράσεις.

ert.gr