Η Λάρισα για άλλη μία εβδομάδα παραμένει στο «κόκκινο», σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτό λοιπόν συνεπάγεται ότι η αγορά θα λειτουργήσει ξανά με τη μέθοδο του click inside για όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως, αλλά και με το click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη, καθώς όποιος επιθυμεί λόγω covid-19, να μην εισέλθει στο χώρο, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού, μπορεί να ψωνίσει και εκτός καταστήματος.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, θα είναι η εξής:

•        Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.  Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας στον ίδιο αριθμό, δεν θα επιτρέπεται.

•         Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.

•         Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού. 

•         Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.

•         Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.

•         Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και αίρεται το πλαφόν των 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

•         Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

•         Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away για όσους το επιλέξουν, εφόσον δεν θα επιθυμούν να ψωνίσουν εντός καταστήματος, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού.

Τα περιθώρια δυστυχώς για εμάς τους εμπόρους έχουν πια στενέψει, καθώς διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε και σε μια χαμένη πασχαλινή περίοδο που για εκατοντάδες επιχειρήσεις θα είναι καταστροφική και για πολλές άλλες ακόμα μπορεί να είναι και το οριστικό χτύπημα.

Ως ύστατη ελπίδα αλλά και απαίτηση από την κυβέρνηση είναι το ΆΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο. ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.