Μια ακόμη πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων να συμμετάσχει στη φετινή πανευρωπαϊκή δράση Let’s Do It έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν δυναμικά στις κατά τόπους δράσεις τις οποίες διοργάνωσαν και στήριξαν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα οι υπηρεσίες Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Πρασίνου.
Κεντρικό πυρήνα της δράσης αποτέλεσε η συντονισμένη προσπάθεια καθαριότητας και καλλωπισμού του Αισθητικού Άλσους της πόλης μας, όπου με την καθοδήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου εθελοντές μέλη των συλλογικοτήτων: Ενεργοί Πολίτες, Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Φιλότης», Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδας, Σωματείο «Δρυάς», Σωματείο «Φιλαδέλφεια», Πολιτιστικός Φιλοσοφικός Οργανισμός «Νέα Ακρόπολη», Πρόσκοποι Λάρισας και REMAX Επιλογή, έδωσαν δυναμικό και ουσιαστικό «παρών» συμβάλλοντας στην καθαριότητα του χώρου από σκουπίδια και βλάστηση, καθώς και στον καλλωπισμό του βάφοντας και συντηρώντας τις ξύλινες περιφράξεις.

Επίσης, η 3η Δημοτική Κοινότητα συμμετείχε ενεργά στην δράση με εθελοντικό καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στη Νέα Σμύρνη.
Το Συμβούλιο της 3ης  κοινότητας αισθάνεται  την ανάγκη να ευχριστήσει τα πάρα πολλά παιδιά των Ρομά, μαθητές του 11ου και 33ου Δημοτικού Σχολείου, που συμμετείχαν στον καθαρισμό και έδωσαν έφνα φωτινό παράδειγμα στους μεγάλους. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στους εργαζόμενους του ΟΣΕ που με τη συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η δράση.
Οι Διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και η ομοσπονδία Nordic Walking έδωσαν, επίσης, μια περιβαλλοντική χροιά στη χθεσινή δράση τους. Συλλέγοντας μικροαπορρίμματα κατά τη διαδρομή τους στις όχθες του Πηνειού, δήλωσαν ότι η άσκηση στη φύση, ως μέσο που οδηγεί στην υγεία και την ευεξία είναι αλληλένδετη με την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα, ο σύλλογος Γυναικών «Άλκηστις», μαζί με φίλους του συλλόγου, δραστηριοποιήθηκε στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) όπου μεγάλοι και παιδιά μετέτρεψαν την καθαριότητα του Πάρκου σε μια μικρή γιορτή.

Στους ρυθμούς του «Let’s Do It Greece» και με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», κινήθηκαν και άλλες ομάδες της πόλης μας  στέλνοντας το μήνυμα ότι ο σημερινός δημότης όχι μόνο επιθυμεί να ζει σε όμορφο και καθαρό περιβάλλον αλλά συμμετέχει ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή.
Τέλος, ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί όλους όσους πήραν μέρος στην περιβαλλοντική αυτή γιορτή και δηλώνει ότι θα είναι πάντα αρωγός στο πλευρό των συνειδητοποιημένων δημοτών.
Επίσης, ευχαριστεί τις εταιρίες Mikel και Bruno για την προσφορά καφέ και αναψυκτικών στους συμμετέχοντες.