Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία 2016 φιλοξενούν τους διεθνούς φήμης πιανίστες Julien Duchoud και Χρήστος Νούλης, σε ένα κονσέρτο για 2 πιάνα την Τρίτη 1η Μαρτίου και ώρα 20. 30 

Θα παρουσιαστούν μουσικά έργα γραμμένα για 2 πιάνα σπουδαίων συνθετών της, μεταξύ άλλων, Γαλλικής σχολής του 20ού αιώνα. Η εκρηκτική ελευθερία του Ravel, με τη μελωδική μελαγχολία του Poulenc, τα θυελλώδη μουσικά συναισθήματα του Rachmaninov σε συνδυασμό με την άρτια αρμονία του Lutοslawski και τέλος οι ανατρεπτικοί ρυθμικοί πειραματισμοί του Dave Brubeck δίπλα στις αέρινες συνθέσεις του Κωνσταντινίδη, συνθέτουν ένα μουσικό πρόγραμμα ποικίλων αποχρώσεων. Οι δύο βιρτουόζοι ερμηνευτές μελετούν τα αριστουργήματα των μεγάλων αυτών συνθετών και μας αποκαλύπτουν πτυχές  της προσωπικότητας και του περιβάλλοντός τους στη μουσική τους, ξεφυλλίζοντας  τις μουσικές σελίδες του 20ού αιώνα. 

Η περιοδεία του στην Ελλάδα ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και συνεχίζεται σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, για να ολοκληρωθεί το Μάρτη στην Αθήνα. Παράλληλα στις 20 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν στο περίφημο Théâtre du Martolet της Ελβετίας, στο πλαίσιο του Χειμερινού Μουσικού Προγράμματος για το 2016, για μια και μοναδική (ήδη sold out) συναυλία. 

«Ο χρόνος μπορεί να αλλάξει τις τεχνικές που χρησιμο­ποιούνται στη μου­σική, δε θα αλλάξει όμως ποτέ την αποστολή της...» (S. Rachmaninov)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Καλλιτεχνών 

Χρήστος Νούλης

Ο Χρήστος Νούλης σπούδασε πιάνο στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Royal College of Music του Λονδίνου ως υπότροφος των Ιδρυμάτων “Exhibition” και “The Leverhulme Trust” αποφοιτώντας με τους τίτλους Master of Music in Advanced Performance Μπάτσελορ ΒΜυs(Hons)RCM με «Άριστα» και «Α' Βραβείο» και πτυχίο διδασκαλίας πιάνου DipRCM (Teaching). Αποφοίτησε από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί» και «Α' Βραβείο» (τάξη Μαρίας Γεωργιάδου). Παράλληλα μελέτησε πιάνο με τους σολίστ και παιδαγωγούς Niel Immelman, Ruth Gerald, Δόμνα Ευνουχίδου, Carmen Bravo Mompou, Ruben Lifschitz, Stéphane Lemelin, Roger Vignoles, Kenneth Gilbert και Valéria Szervánszky.

Είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου BCU και του Birmingham Conservatoire όπου εντρύφησε σε ερευνητικό επίπεδο στα οφέλη των Σωματικών Μεθόδων στην ερμηνεία του πιάνου.

Συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ “Bach Marathon” του Associated Board of the Royal Schools of Music, το Spectrum Festival, το Φεστιβάλ της Bienne στην Ελβετία, το 1ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α. Έχει παρουσιάσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων (Νίκος Αστρινίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Περικλής Κούκος, Γιάννης Κωνσταντινίδης) και έργα ξένων συνθετών (Alvin Gayle, Roger Redgate, Ηeitor Villa-Lobos) σε Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα και Καναδά και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας, σε Ελβετία, Ισπανία, Καναδά, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελλάδα.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων Le Cortège d' Orphée, The Aegean Duo και PIANDAEMONIUM. Επίσης είναι μέλος του Τrio Nexus. Ηχογράφησε για το Γ΄ Πρόγραμμα του Ελληνικού Ραδιοφώνου και για την Ελληνική Τηλεόραση 3.

Έχει διδάξει στην Μεγάλη Βρετανία στο Royal College of Music JD, στο Francis Holland School (ABRSM), στον Καναδά στο Πανεπιστήμιο της Alberta, στη Γαλλία στην σχολή «Sikorski » του Παρισιού και είναι Καθηγητής Πιάνου και Ορθοσωμικής για Μουσικούς© στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιάσει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια όπως το «1ο και 2ο Διεθνές συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών», το “Musicians’ Benevolent Congress”, στην Ελληνική Ένωση για την Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), το διεθνές συνέδριο ISME 2012 (International Society for Music Education), στο Ευρωπαϊκό κέντρο CEDEFOP, στο Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Birmingham Conservatoire και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος.