Σε ανακοινωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι υγειονομική, ενεργειακή, οικονομική.

Η πανδημία δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο στον δημόσιο τομέα , αλλά και στον ιδιωτικό τομέα . Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες  με την αναστολή λειτουργίας. Τα λουκέτα είναι συχνά. Τα χρέη  διογκώνονται όλο και περισσότερο .Στραγγαλίζουν και τις πιο υγιείς επιχειρήσεις. Κόποι ,οικονομίες και ιδρώτας, χρόνων χάνονται.

Η ακρίβεια τσακίζει και τις τελευταίες ελπίδες ανάκαμψης  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  , της μικρομεσαίας αγροτιάς, της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο πληθωρισμός ανέβηκε  στο 5,1% τον Δεκέμβρη του 2021 , σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020. Το ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ . Το φυσικό αέριο πάνω από 135,7%, το ηλεκτρικό ρεύμα 45%, τα καύσιμα 21,7%,το λάδι 17% όπως και όλα τα είδη που βρίσκονται στα ράφια των Σούπερ μάρκετ.

Στη καρδιά του  χειμώνα η ακρίβεια δεν σταματάει εκεί. Έχει προκαλέσει αύξηση του κόστους στέγασης 18%,  των μεταφορών κατά 10,9% και 4,3% στα είδη διατροφής.

Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων. Όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες των νοικοκυριών.

Ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει:

* Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Να αυξημένο εισόδημα νοικοκυριών.

* Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ.

* Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά  93%, για πετρέλαιο κίνησης 20% και για την βενζίνη 50%.

* Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους .Εξαντλητικούς ελέγχους από την επιτροπή ανταγωνισμού . Τα μέτρα  που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και  φυσικού αερίου δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν την ακρίβεια, το κύμα των ανατιμήσεων .

* Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών, επιχειρήσεων, που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

* Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών.

Μόνο έτσι θα φύγει η δαμόκλειος σπάθη πάνω από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".