Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με τον ερχομό του 2019, στέλνει ταξικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη και ευχές για υγεία, ειρήνη και νέους αγώνες.

Aναλυτικά στο μήνυμά του το ΕΚΛ αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τους πανηγυρισμούς της, περί τέλους των μνημονίων, συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της, διατηρώντας ακέραιους τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των τριων μνημονίων, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον καλύτερο υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου και γι’ αυτό ερίζουν με τη Ν.Δ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, ποιος είναι καλύτερος.
Η βαρβαρότητα συνεχίζεται με νέες εντάσεις, νέες εστίες πολέμου και κίνδυνο για άμεση εμπλοκή της χώρας μας, για να μοιράζουν οι ιμπεριαλιστές τη λεία τους, σπέρνοντας το θάνατο, τις καταστροφές και καραβάνια προσφύγων-μεταναστών. 
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, δεν πρέπει να συμβιβασθούν μ’ αυτήν την άθλια ζωή που μας επιβάλει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι πολιτικοί του διαχειριστές.
Πρέπει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε άμεση επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ του κατώτερου μισθού και υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, επαναφορά και υποχρεωτικότητα για όλους των ΣΣΕ και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν λήξουν οι ΣΣΕ και πάνω εκεί να υπογραφούν νέες με αυξήσεις ουσιαστικές, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν από μισθούς και συντάξεις εργοδοσία και κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, για όλους κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό, δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.
Γύρω μας υπάρχει τεράστιος πλούτος, ο οποίος παράγεται από τους εργάτες και όχι από τους καπιταλιστές. Σήμερα υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέσα, για να προχωρήσει η κοινωνία σε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας και όχι να φυτοζωούμε στα όρια της ανέχειας, να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε, οι εκμεταλλευτές μας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος για νέες αυταπάτες. Η εμπειρία που αποκτά η εργατική τάξη καθημερινά, επιβεβαιώνει τη γραμμή σύγκρουσης που προτείνει το ΠΑΜΕ, την ανάγκη της οργάνωσης των εργαζόμενων στα σωματεία τους ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας.
Τη χρονιά που πέρασε, πέρα από αδυναμίες, η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΝΛ, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζόμενων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασης τους, με απεργίες, συλλαλητήρια, με αγώνες στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία που ξεσάλωσε ακόμα περισσότερο.
Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες, έχουν τη δύναμη και μπορούν να βάλουν την σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα.
Μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα σε κάθε τόπο δουλειάς, να απαντήσουμε με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.
Μπορούμε ενισχύοντας την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ μέσα στα συνδικάτα, να αποδυναμώσουμε το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με την στάση του προδίδει τους εργαζόμενους και δυσφημίζει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μπορούμε να γυρίσουμε οριστικά την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου και σε όλους όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μέσω της ανάπτυξης που αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου, θα δουν άσπρη ημέρα οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός.
Μπορούμε με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους μικρούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, να δώσουμε πιο αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα του. Σε όλους όσους μιλούν για τον δήθεν μονόδρομο της Ε.Ε, για υγιείς επιχειρηματίες, για εξασφάλιση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα υπόσχονται ψευδώς και καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους.
Στους εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου που σπέρνουν στην εργατική τάξη τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και με την συγκρότηση ταγμάτων όπως των προγόνων τους ταγματασφαλιτών στην κατοχή αποτελούν έναν από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής του κεφαλαίου.
Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί την εργατική τάξη της περιοχής, να παλέψουμε με ένα στόχο για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και τους κράτους.
Από κοινού εργάτες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες μπορούμε όχι μόνο να βάλουμε εμπόδια στους νέους σχεδιασμούς αλλά να αποσπάσουμε νίκες, να σημάνουμε την αντεπίθεση μας για τη ζωή που μας αξίζει.