Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, αναφέρθηκε στον ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας. 

Όπως αναφέρει με αρκετά αιχμηρό τρόπο, η σεισμική δόνηση προέρχεται από την ίδια περιοχή που έδωσε τους μεγάλους σεισμούς των 6 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή, καθώς θα ακολουθήσουν για μήνες μετασεισμοί, που μπορεί να είναι αρκετά ισχυροί από 4 έως 5 Ρίχτερ. 

Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσελέντης στην ανάρτησή του έγραψε τα εξής: 

"Και ο χθεσινός σεισμός (αστέρι) έγινε πάνω στο ΒΔ κλάδο του ρήγματος (πράσινη γραμμή, ίδιος σεισμογόνος χώρος). Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κανένα δορυφόρο για να μας το πει ούτε να σκάβουμε άλλη μια εβδομάδα ούτε να «αυτοσυστήνουμε» σεισμολογικές επιτροπές χωρίς σεισμολόγους .... ούτε να λέμε για εδαφικές δορυφορικές μετατοπίσεις δηλ πόσα εκατοστά το τάδε χωριό πλησίασε τη τάδε πόλη με δυσνόητα διαγράμματα παίζοντας με την αγωνία του κόσμου και όλα αυτά για το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Η ακολουθία όπως σας είπα από την πρώτη ημέρα θα διαρκέσει πολλούς μήνες φυσικά όχι με την ίδια συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών αλλά που και που θα μας δίνει και σεισμικά μεγέθη μεταξύ 4R και 5R.

Δεν πρέπει λοιπόν αν κάποιες μέρες δεν νιώσετε κάποιο μετασεισμό να επαναπαυθείτε και να μπείτε μέσα σε ακατάλληλα σπίτια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να λάβει χώρα ένας ισχυρός ΜΕΤΑσεισμός. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Στο πίνακα δεξιά βλέπετε τους τελευταίους μετασεισμούς".