«Οι συνέπειες που αφήνει αυτή η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο οδυνηρές στα εθνικά ζητήματα. Εάν, ψηφιστεί μάλιστα η Συμφωνία των Πρεσπών, εάν επικυρωθεί από την ελληνική βουλή, τότε μιλούμε για μια πραγματικά επονείδιστη Συμφωνία, οι συνέπειες της οποίας θα μας ακολουθούν για πάρα πολλά χρόνια».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV και στην εκπομπή «Το Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εστίασε ιδιαίτερα στη στάση του κ. Καμμένου, λέγοντας ότι «η αναξιοπιστία του είναι χαρακτηριστική. Η ΝΔ, πριν μονογραφεί η Συμφωνία, προκάλεσε πρόταση μομφής, ο κ. Καμμένος, που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το Μακεδονικό, ότι είναι Μακεδονομάχος, δεν την υπερψήφισε. Αντιθέτως, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, δεν έπεσε, και πήγε ο κ. Κοτζιάς και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Και τώρα βλέπουμε σε αυτή την επονείδιστη συμφωνία, όπου πολλά πράγματα είναι στον αέρα και δεν είναι ξεκάθαρα, να λέει αυτά που λέει ο κ. Ζάεφ, πριν καν επικυρωθεί η Συμφωνία».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η γλώσσα των Σλάβων των Σκοπίων «είναι σλαβική. Την επομένη της μονογραφής της Συμφωνίας στις Πρέσπες, ήμουνα στη Σόφια, όπου γίνονταν η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ και συμμετείχε ο κ. Δημητρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων και μάλιστα επιχειρήθηκε να δοθεί πανηγυρική διάσταση, όλοι να τον επαινούνε και να τον συγχαίρουνε και ο μόνος που ζήτησε και έλαβε τον λόγο και ήταν επικριτικός, ήμουνα εγώ. Και του είπα του κ. Δημητρόφ, ο οποίος απευθύνθηκε στην αγγλική, στους μετέχοντες στη Διάσκεψη, ότι αν μίλαγε στη μητρική του γλώσσα, όπως εγώ δεν χρειάζομαι μεταφραστή, όταν μιλάει ο Κύπριος συνάδελφός μου, ομοίως και οι Βούλγαροι δεν θα χρειάζονταν μεταφραστή, διότι η γλώσσα των Σκοπίων είναι ένα βουλγάρικο ιδίωμα».
Οι αιγοπροβατοτρόφοι στο μη παρέκει...
«Υπήρξε το ζήτημα αρχικά που οδήγησε και στη δική μου παραίτηση από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, το αγελαδινό γάλα. Έτσι διευκολύνθηκαν πια οι εισαγωγές. Τώρα έχουμε και μια σειρά από ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου γάλακτος και φέτας με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα. Ακούω για απίστευτες τιμές σε περιοχές της τάξης των 0,75- 0,80 ευρώ το λίτρο.
Όσο διάστημα ήμουνα στο υπουργείο η τιμή δεν είχε πέσει από το 1 ευρώ. Σήμερα, λοιπόν, που και τα δεδομένα έχουν πάει προς το χειρότερο, όσον αφορά το κόστος παραγωγής για παράδειγμα, οι τιμές που απολαμβάνουν οι αιγοπροβατοτρόφοι καταρρέουν. Η κατάσταση είναι στο μη παρέκει! Είναι θετικό ότι παρενέβη η δικαιοσύνη.
Μακάρι να οδηγήσει κάπου. Και άλλες φορές ερεύνησε καρτέλ στο γάλα, είχε βάλει κάποιες ποινές. Θυμούμαι τότε όταν υπήρχαν εναρμονισμένες πρακτικές όσον αφορά την τιμή που θα αγόραζαν οι γαλακτοβιομηχανίες το αγελαδινό γάλα είχαν επιβληθεί πρόστιμα. Δεν ξέρω τελικά τι εισπράχτηκε και που κατέληξαν αυτά.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τον τροχονόμο και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ πέρα. Είδα προχτές τον πρωθυπουργό από τα Καλάβρυτα σε πανηγυρικούς τόνους να λέει ότι θα μοιράσει χιλιάρικα σε 45.000 αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών εν είδει de minimis, για τη χασούρα που έχουν από το γάλα, λες και με τα 1.000 ευρώ θα καλύψουν τη χασούρα που έχουν.
Μιλάμε ότι η τιμή έχει μειωθεί κατά 25 % σε σχέση με τις τιμές που είχανε επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης. Και να είναι και ευτυχείς οι παραγωγοί, γιατί ο πρωθυπουργός τους μοιράζει από ένα χιλιάρικο;».