«Η πρώτη φορά αριστερά όσο ήταν αντιπολίτευση μπορούσε να τάζει ανώγεια και κατώγεια, να εμφανίζεται ως ο Χάρυ Πότερ που έχει στο τσεπάκι μαγικές λύσεις. Αλλά τώρα πιά, με τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι πολίτες μπορούν να κάνουν συγκρίσεις και να βγάλουν συμπεράσματα. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να δείχνει ότι οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πολιτική που φέρνει περισσότερα συσσίτια και επιδόματα. Δεν μπορεί να είναι αυτό το όραμά μας για μια ευρωπαϊκή χώρα σαν την Ελλάδα, που εδώ και 37 χρόνια είναι μέλος της ΕΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού (σε συνέντευξη στην TRT και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό, η μόνη πολιτική σταθερά είναι η ΝΔ, κι αυτό νομίζω στέλνει ένα μήνυμα, ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως αυτή η παράταξη που έχει κάνει προφανώς και λάθη, στις βασικές της επιλογές έχει δικαιωθεί. Είναι η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή στα εθνικά θέματα είχε μια καθαρή πατριωτική γραμμή με το βέτο του Βουκουρεστίου για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το Όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ, που θα έβαζε σε περιπέτεια όλο το νησί της Κύπρου».
Ιδιαίτερα για το «σκοπιανό», το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «για να λυθεί το ζήτημα, πρεπει να έχουμε μια καθαρή λύση στο ζήτημα του ονόματος που θα είναι μια ονομασία για όλους και για όλα, με αναθεώρηση του συντάγματός τους. Αυτή είναι η θέση της ΝΔ και εμείς λέμε ότι για να στηρίξουμε την όποια προσπάθεια θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη πρώτα από όλα η θέση της κυβέρνησης. Διότι, άλλως, υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης! Δεν μπορεί να έχουμε μια αλά καρτ πλειοψηφία με αυτήν την κυβέρνηση, που πότε καταφεύγει στην κεντροδεξιά και πότε στα αριστερά. Πόσο δε μάλλον σε μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι το λεγόμενο Μακεδονικό, το σκοπιανό, όπου θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία γραμμή τουλάχιστον από την κυβέρνηση».
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «τα εθνικά ζητήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, διότι αν δεν υπάρχει μια καθαρή λύση θα τα συναντούμε μπροστά μας. Δεν είναι σαν την οικονομία που τα ζητήματα μπορούν να διορθωθούν. Στα εθνικά θέματα αν έχουμε μια αρνητική εξέλιξη θα μας ταλαιπωρεί για πάρα πολλά χρόνια και δεν ξέρω αν είναι εύκολα αναστρέψιμη».