Η ώρα της αλήθειας για τους Λαρισαίους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση έφτασε και η αποστολή «ειδοποιητηρίων» με «καμπάνες» που ξεκινούν από τα 250 ευρώ ξεκίνησε...
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχοντας ολοκληρώσει τη διασταύρωση των αρχείων των ασφαλιστικών εταιριών και της εφορίας για τα κυκλοφορούντα οχήματα μέχρι και τις 6 Ιουνίου άρχισε την ανάρτηση των ηλεκτρονικών παραβόλων στο taxisnet, τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσουν πριν ασφαλίσουν τα οχήματά τους, ενώ σε εξέλιξη είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, μαζί με τις οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στην περίπτωση που από λάθος το οχημά τους περιλαμβάνεται στη λίστα των ανασφάλιστων.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κ. Ελλάδας, τα ανασφάλιστα οχήματα στο ν. Λάρισας υπολογίζονται στα 15.000-20.000, πολλά εκ των οποίων είναι αγροτικά.
Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αγγίζει το 1,151 εκ. αλλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς κρατούν «μικρό καλάθι» σχετικά με το κατά πόσο ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να εντοπίζονται από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις τα οχήματα τα οποία έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της... ανακύκλωσης, ή να περιλαμβάνουν ακόμη και αυτοκίνητα που έχουν μεταβιβαστεί πριν οι κάτοχοί τους προλάβει να τα θέσουν σε φορολογική ακινησία ή δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα πως είναι ασφαλισμένα.
Ελευθερία