Ο Απόλλων Λάρισας έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα την φετινή σεζόν στην SL2, αφού παρά το δύσκολο πρόγραμμα του, είναι μία από τις πέντε ομάδες που έχουν αυτήν την στιγμή από τρεις νίκες και πάνω.

Η θεσσαλική ομάδα έχει αποδείξει μέχρις στιγμής ότι έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αφού με τα έξι γκολ σε πέντε αγώνες, βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο σχετικό πίνακα του βόρειου ομίλου.

Τεράστιες ποδοσφαιρικές εμπειρίες και παραστάσεις έχει ο κόουτς Μόρας και ως παίκτης, αφού αδιαμφισβήτητα ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς, έχοντας θητεία για μια πενταετία στην ΑΕΚ (2003-2007), αλλά και μια δεκαετία στα γήπεδα του εξωτερικού, κυρίως στο Ιταλικό πρωτάθλημα (2007-2011 Μπολόνια, 2011-2012 Σουόνσι, Τσεζένα, 2012-2016 Ελλάς Βερόνα, 2016-2017 Μπάρι). Με την Εθνική Ελλάδας είχε μεταξύ άλλων συμμετοχές στις τελικές φάσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2010 και του 2014, ενώ ήταν και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του 2004.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Βαγγέλης Μόρας στο Liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη για το ξεκίνημα των κυανόλευκων την νέα σεζόν στην SL2:

"Δεν είναι μόνο η τελευταία χρονικά νίκη, γενικά η ομάδα, παρά τις δυσκολίες που έχει από την αρχή της χρονιάς, θεωρώ ότι αυτό το οποίο έχει καταφέρει μέχρις στιγμής δεν το περίμενε κανείς και χαίρομαι για αυτό. Από την μία είναι άσχημο να μην σε υπολογίζει κανείς και από την άλλην, είναι ένα πολύ καλό κίνητρο, για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα παιδιά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν κάτω υπό τις δύσκολες συνθήκες. Προπονούμαστε και κάνουμε οτιδήποτε περνάει αυτήν την στιγμή η ομάδα, να μπορούμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Οπότε, αυτό αποδείχθηκε και χθες παρότι ήταν και δύσκολο το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα, το ματς ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα κατάφερε ισορρόπησε το παιχνίδι και άξια πήρε τους τρεις βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, όπως έχω πρωτοπεί, περιμένουμε να δούμε κάποιες αλλαγές, για να μπορέσει η ομάδα να φύγει από τις δυσκολίες που έχει από την αρχή της χρονιάς . Η διοίκηση είχε να πληρώσει τις προσφυγές ώστε να φύγει το -21 που είχαμε και το κατάφερε, αλλά από εκεί και πέρα, περιμένουμε όλοι μας στο κομμάτι το οργανωτικό να αρχίσουμε να βλέπουμε αλλαγές, γιατί θεωρώ δύσκολο να μπορέσεις να κρατήσεις τους παίκτες έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτήν την καλή πορεία που διανύει αυτήν την στιγμή η ομάδα.

Τα συγχαρητήρια πάνε στα παιδιά και είναι χαρά μου που υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Λίταινας, ο Σιατραβάνης και κάποιοι πιο παλιοί που κρατάνε αυτήν την στιγμή την ομάδα και οι νέοι που είναι από πίσω μπορούν και τους ακολουθούν.

Κάτω υπό δύσκολες συνθήκες που περιμένουμε να αλλάξουν, γιατί το έχουμε ζητήσει, να γίνει μια προσπάθεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καλή πορεία.

Για το ότι η ομάδα έχει διαφορετικούς σκόρερ, για το τι πιστεύει ότι αυτό δείχνει: "Εννοείται ότι δείχνει πλουραλισμό, αλλά αλλάζουμε γενικά το σύστημα. Όπως πρωτοείπα, έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε ελλείψεις ποδοσφαιριστών, γιατί έχουν μείνει κάποια πράγματα πολύ πίσω στο κομμάτι το οργανωτικό, οπότε μας κάνει αυτό να δυσκολευόμαστε όπως πχ να επιστρέψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές από ένα τραυματισμό.

Οπότε μπαίνουμε σε μια διαδικασία να έχουμε σε εγρήγορση όλους τους παίκτες και όλο αυτό που έχει επιτευχθεί οφείλεται καθαρά στην διάθεση των παιδιών και στον συνδυασμό των νέων με τους παλιούς, με κάποιους παίκτες να είναι πολυτέλεια για εμάς, οι οποίοι τους τραβάνε και τους δίνουν κίνητρο όλους για να συνεχίσουν κάτω από αυτές τις δυσκολίες.

Αλλάζοντας το σύστημα, ακολουθώντας τις οδηγίες, όλα αυτά θεωρώ φέρνουν το αποτέλεσμα. Υπάρχει βοήθεια από όλους τους παίκτες και όταν λείπουν κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές. Οπότε αυτός που ξεκινάει να παίζει, αυτός που έρχεται ως αλλαγή, πάντα βοηθάει και είναι πιστός σε όλο αυτο το οποίο γίνεται από την πλευρά μας".

liganews.gr