Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων – Δ/νση Πολιτισμού και την ΕΠΙ.ΖΩ.- Επιμόρφωση Ζωής, Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο »Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις και ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση ».

Το σεμινάριο είχε ως στόχο την ενημέρωση & εκπαίδευση σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, και επίδειξη στην παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Απινιδωτή.

Πραγματοποιήθηκε από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΠΙ.ΖΩ.-Επιμόρφωση Ζωής, με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.

Παράλληλα η ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Επι-Ζώ – Επιμόρφωση Ζωής, νέο πιστοποιημένο σεμινάριο Basic life support (BLS) με χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED) σε συνεργασία με το European Resuscitation Council (ERC) (ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης).

Το πιστοποιημένο σεμινάριο Basic life support (BLS) και η χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ασχολούνται ως προπονητές σωματείων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο πρόεδρος της επιτροπής ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σίμος Βασίλειος, η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Ζιάκα Βασιλική, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας κ. Γκόλτσιος Κωνσταντίνος, η σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής κα Δημητρίου Ελένη, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Καρκαλής Νικόλαος, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Λέτσιος Ιωάννης, πλήθος εκπαιδευτικών κ.α.