Συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, κ. Filippo Grandi είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη του αξιωματούχου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Δήμο Λαρισαίων για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφορικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης και στήριξης τόσο των προσφύγων, όσο και των δομών φιλοξενίας και των προγραμμάτων για τη στέγαση, εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευσή τους.

Από τον Δήμο Λαρισαίων, εκτός από τον Δήμαρχο, κ. Θανάση Μαμάκο συμμετείχε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρόνοιας, κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δήμου
Λαρισαίων για τους πρόσφυγες. Στη συνάντηση μετείχε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας και εκπρόσωποι των Δήμων Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης.

«Ο Δήμος Λαρισαίων έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και έχει επιδείξει τη σταθερή δέσμευσή του ως προς την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Από την έναρξη λειτουργίας της Δομής στο Κουτσόχερο, οι πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες από χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και την Ουκρανία έχουν στηριχθεί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, καθώς και μέσω του Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο).

Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες αστάθειας», σημείωσε ο κ. Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.