Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων αιρετών μελών αφενός, της Αντιπροσωπείας και αφετέρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Π.Τ., κατ΄ όργανο και κατ’ αλφαβητική σειρά των Συνδυασμών που κατέρχονται για τα τοπικά όργανα στις εκλογές του ΤΕΕ που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν πέντε (5) παρατάξεις, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Μηχανικών, η ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.), η Περιβάλλουσα Θεσσαλών Μηχανικών, καθώς και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Σημειώνεται ότι εκατόν εβδομήντα έξι (176) συνολικά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους για την Αντιπροσωπεία του Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και δέκα (10) συνολικά για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο του Τμήματος.

Ο  πλήρης κατάλογος των υποψηφίων είναι διαθέσιμος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://teekdth.gr/wpcontent/uploads/2024/04/ypops.pdf

Επιπλέον, το Τεχνικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τους υποψήφιους για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, τις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας, στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. 

Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης, καθώς και όλα τα ονόματα των υποψηφίων, ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://web.tee.gr/wpcontent/uploads/tee_anakoinosi_ypopsifion_26032024.pdf

Με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου σημείωσε: «Ο Τεχνικός Κόσμος της χώρας καλείται για μια ακόμη φορά να πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας.

Ιδιαίτερα, στη Θεσσαλία, ο ρόλος μας  στην προσπάθεια ανασυγκρότησης έπειτα από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας αλλεπάλληλα τα τελευταία χρόνια υπήρξε και είναι κομβικός.

Το Τμήμα μας ήταν και θα συνεχίσει να δίνει ισχυρό και ηχηρό παρών στα τεκταινόμενα της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Για αυτούς τους λόγους, ο Τεχνικός Κόσμος χρειάζεται αξιόπιστη και ικανή εκπροσώπηση τόσο σε Πανελλαδικά όσο και τοπικά, προκειμένου να συνεχίσουμε -ως μηχανικοί- να συμβάλλουμε στην συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά και για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους συναδέλφους.

Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να καλέσω όλες και όλους τους συναδέλφους, να ενημερωθούν αναλυτικά για το έργο και τα πεπραγμένα όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές και να προσέλθουν στην κάλπη στις 19 Μαΐου και να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό του κλάδου μας και το συλλογικό καλό. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψήφιους».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ. Οι συνάδελφοι – μέλη του Τμήματος μπορούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις ακόλουθες τοποθεσίες:

  • Λάρισα: 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, Ηπείρου & Άνθιμου Γαζή, 41222 (ισόγειο)
  • Τρίκαλα: Περιφέρεια Θεσσαλίας ΠΕ Τρικάλων, Βασίλη Τσιτσάνη 31, 42132, (αίθουσες 102 και 107 του 1ου ορόφου)
  • Καρδίτσα: Περιφέρεια Θεσσαλίας ΠΕ Καρδίτσας, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Αθ. Μπλατσούκα 24, 43100