Τελευταία ημέρα παραστάσεων, σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, για την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής», στην κεντρική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού.
Το έργο, που ανέβηκε στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού της πόλης, για την εξαιρετική σκηνοθεσία και την ερμηνεία των ηθοποιών.
Ο Γκόγκολ το παρουσίασε για πρώτη φορά το 1836, στην Αγία Πετρούπολη, και η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια Ρώσικη επαρχιακή πόλη, όπου οι τοπικοί αξιωματούχοι περιμένουν, έντρομοι, έναν επιθεωρητή απ΄ την πρωτεύουσα για να τους ελέγξει…
Η παράσταση έχει προσαρμογές στο σήμερα, με έμφαση στην φωτεινή «τρέλα» της ζωής…
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έργο υπάρχουν πινελιές ακόμα και από την τρέχουσα επικαιρότητα, όπως το…ζαμέ Κορωπί του δικηγόρου της Εύας Καϊλή.
Ο συνήγορος της προφυλακισμένης Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμμετείχε στην ακροαματική διαδικασία, στις Βρυξέλλες, και μετά την έκδοση της απόφασης προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, τα γαλλικά του δεν είχαν τη σωστή προφορά, με αποτέλεσμα μια συγκεκριμένη λέξη στη φράση του «Η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ corrompue (διεφθαρμένη)» να ακουστεί ως …«Κορωπί».
Κώστας Τόλης Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)