Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Μια βουτιά μακριά απ’ τον Αύγουστο. Κι ας μην είναι δυο φορές τον χρόνο! Αμμουδιές ή παραλίες με χαλίκια, νησί ή βουνό, η μόνη σταθερά είναι η ανάγνωση κι η επιλογή βιβλίων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι ξεχώρισα και σας προτείνω; Ανακαλύψτε τα!

1-«Οι Δάσκαλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το νέο βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Λαδόπουλου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δαιδάλεος.

Ένα ανάγνωσμα για τις προσωπικότητες που δίδαξαν και διαμόρφωσαν τον Βασιλιά των Μακεδόνων Μέγα Αλέξανδρο. Ο χαρακτήρας ενός ατόµου είναι οι άνθρωποι που τον ενέπνευσαν. Το βιβλιο αυτό εξετάζει την αλληλεπίδραση του Αλέξανδρου με ανθρώπους που βρίσκονταν σε θέση να του εμφυσήσουν γνώσεις και αξίες.

Πρόκειται για μια ιστορική μελέτη εξαιρετικής δυναμικής και ενδιαφέροντος, με βαρύτητα στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και οικογενειακό περιβάλλον, που αναφέρεται στις πολλές και σημαντικές προσωπικότητες που γαλούχησαν τον μελλοντικό βασιλιά της Μακεδονίας. Ένα πρωτότυπο ανάγνωσμα βάθους και διαφορετικής προσέγγισης. Δεν αναφέρεται τόσο στις εκστρατείες του αλλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της εποχής. Η εύληπτη, συνοπτική και έγκυρη αυτή μελέτη, η πολύπλευρη έρευνα που έχει προηγηθεί και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν προσφέρουν στον αναγνώστη μια σφαιρική, όσο είναι εφικτό, εικόνα των παραμέτρων που διαμόρφωσαν το είναι του Μεγάλου Έλληνα.

Πριν ο Αλέξανδρος ο Γ' γίνει Μέγας ήταν ένας ηγεμών ενός ελληνικού βασιλείου. Ήταν παιδί, έφηβος, ενήλικας. Στη νέα μελέτη του ερευνητή και συγγραφέα Βαγγέλη Λαδόπουλου "Οι Δάσκαλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου" εξερευνούνται οι άνθρωποι που τον περιστοίχισαν, πριν αλλά και κατά τη μετεωρική του πορεία προς την Αθανασία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Όλοι γνωρίζουµε πως ο Μέγας Αλέξανδρος είχε για δάσκαλό του τον φιλόσοφο Αριστοτέλη. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι πως ο Σταγειρίτης δεν ήταν ο µοναδικός εκπαιδευτής του µεγάλου στρατηλάτη.Πολλές και σηµαντικές ήταν οι προσωπικότητες που γαλούχησαν τον µελλοντικό βασιλιά της Μακεδονίας. Ξεκινώντας από την ίδια τη µητέρα του την Ολυµπιάδα, η οποία και µπόλιασε στον γιο της το θρησκευτικό πνεύµα, να αγαπά τους θεούς όπως και να εκτιµά τις µυστηριακές λατρείες της Ανατολής.

Ο δε Φίλιππος, ενίσχυσε τη φιλοµάθεια του γιου του καλώντας στη βασιλική αυλή µια σειρά από σπουδαίους διδασκάλους. Όπως ο Λυσίµαχος από την Ακαρνακία που έθεσε τις βάσεις της ελληνικής παιδείας στον νεαρό Αλέξανδρο. Τη µουσική παιδεία του είχε αναλάβει ο Λεύκιππος ο Λήµνιος. Τα πρώτα µαθηµατικά τα διδάχτηκε από τον Μινεκλή από τη Θράκη που ήταν επίσης µαθητής του Πλάτωνα. Εκπαιδευτής του στην οπλοµαχία αποτέλεσε ο Λαµψάκης. Και φυσικά ο πανεπιστήµονας Αριστοτέλης που διεύρυνε το πνεύµα του.Το βιβλίο αυτό εξετάζει το άγνωστο εκείνο κεφάλαιο της ζωής του Αλέξανδρου που επιβεβαιώνει πως ο χαρακτήρας ενός ατόµου είναι οι άνθρωποι που τον ενέπνευσαν.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Λαδόπουλος

ISBN: 978-618-5298-50-0

Αρ. σελίδων: 184

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Δαιδάλεος

https://daidaleos.gr/shop/vivlio-istoria-meleti-megas-alexandros-oi-
daskaloi-tou-megalou-alexandrou-ekdoseis-
daidaleos/?fbclid=IwAR3k-tao-
gkCT7psaBKS1TPPyiHIt3LCV368aACKhXnJFG3pBhhB1Tgk-ec

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Βαγγέλης Λαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παιδί της Άνω Πόλης, έπαιξε στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όπου και µεγάλωσε. Τέλειωσε το 7ο Λύκειο, σπούδασε Υποµηχανικός και συνέχισε τις σπουδές του στις Παιδαγωγικές Επιστήµες. Στη συνέχεια, σπούδασε Νηπιαγωγός και ολοκλήρωσε τις  σπουδές του µε µεταπτυχιακό «Στις επιστήµες της Αγωγής».

Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Α’θµια εκπαίδευση για 28 έτη. Ως δάσκαλος εργάστηκε σε όλους τους τύπους σχολείων: ολιγοθέσια, πολυθέσια, Α. µ. Ε. Α., ολοήµερο και στη διοίκηση, όπου ασχολήθηκε µε τα ευρωπαϊκά προγράµµατα. Τέλος, υπηρέτησε ως Σχολικός Σύµβουλος στη Χίο. Παρακολούθησε πλήθος συνεδρίων, σεµιναρίων, σε κάποια εκ των οποίων έκανε εισηγήσεις.Παράλληλα, είναι διαπιστευµένος, εδώ και πολλά έτη ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Ιδιαιτέρως ασχολήθηκε µε αναλφάβητους, Ροµά, ανήλικες παραβάτες, γυναίκες αποµακρυσµένων και ορεινών περιοχών, και φυλακισµένους. Είχε την τύχη να υπηρετήσει στην κεντρική διοίκηση της Γενικής Γραµµατείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να διοργανώσει εκπαιδευτικές δράσεις, σεµινάρια επιµόρφωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων…

Ιδιαιτέρως σηµαντική θεωρεί την εµπειρία την οποία απέκτησε από τις εκπαιδευτικές δράσεις στο Κατάστηµα Κράτησης Λάρισας (φυλακή ενηλίκων ανδρών). Υπήρξε πρωτεργάτης στον τοµέα αυτό, αρκεί κάποιος να αναλογιστεί πως την εποχή των παρεµβάσεων εκείνων όχι µόνο δεν είχαν ιδρυθεί τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά ήταν ταµπού η είσοδος εκπαιδευτών στη φυλακή. Στον κοινωνικό – συνδικαλιστικό χώρο υπήρξε συνδικαλιστής, εκλεγµένο µέλος του Ν. T. της ΑΔΕΔΥ για εννέα έτη. Επίσης, υπηρέτησε για µικρό χρονικό διάστηµα ως αντιπρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων Λάρισας.Τέλος, δηµοσίευσε µια σειρά άρθρων εκπαιδευτικού περιεχοµένου στον ηµερήσιο και περιοδικό τύπο, και ασχολήθηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκποµπή εκπαιδευτικού περιεχοµένου.Είναι µέλος του Δ. Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΕΛΒΕ).

Έχει δύο παιδιά, τον Δηµήτριο- Αλέξανδρο και τη Δέσποινα-Ευαγγελία.

2-«Οι Τρεις Αποτυχίες» είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Γιαννακόπουλου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιβίσκος.

Όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Όσες φορές και να το δοκίμασες μέχρι τώρα. Όσες φορές και να απέτυχες. Αξίζει να προσπαθήσεις. Έστω για μια τελευταία φορά. Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της! Μάθε τι πραγματικά κρύβεται πίσω της και αγκάλιασέ το, γιατί αυτό είναι τελικά που θα σε οδηγήσει στην αλλαγή, στη βελτίωση και στην κορυφή της επιτυχίας! Βρες τη μαγεία πίσω από την αποτυχία.

Αυτό μας προτρέπει το βιβλίου του νεαρού Νίκου Γιαννακόπουλου με την τόσο ώριμη πένα. Ένα ανάγνωσμα μεστό και βαθύ για την επικοινωνία, για τη διαχείρηση σχέσεων, για μια καλύτερη ζωή. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, χωρίς φραγμούς στα όνειρα. «Όταν το “γιατί” είναι ξεκάθαρο, το “πώς” είναι εύκολο.»

Πολλές φορές μπορεί κάποια σκέψη μας να φαντάζει ακατόρθωτη. Να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να την κάνουμε πράξη. Ή οι άλλοι να το πιστεύουν. Όμως ποιος μπορεί να σε πείσει ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου; Μόνο εσύ. Γι’ αυτό πίστεψε στονν εαυτό σου και κάνε το επόμενο βήμα. Γίνε το θαύμα. Άρχισε να ακούς τα συναισθήματά σου και να κάνεις συνειδητές επιλογές. Κι αν κάποια επιλογή δεν σου αρέσει, να το λες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Βέβαια και μπορεί. Πόσο μάλλον από τρεις! Και δεν εννοώ να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος σου πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου. Αυτό που χρειάζεται να σε ανησυχήσει είναι εάν έχεις πολύ καιρό να δεχθείς μια απόρριψη, να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθείς να εξελιχθείς και παίζεις εκ του
ασφαλούς.

Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:

∙Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

∙Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.

∙Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.

∙Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.

∙Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.

∙Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.

∙Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.

Τέλος, να θυμάσαι: Όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Όσες φορές και να το δοκίμασες μέχρι τώρα. Όσες φορές και να απέτυχες. Αξίζει να προσπαθήσεις. Έστω για μια τελευταία φορά.

Συγγραφέας: Νίκος Γιαννακόπουλος

ISBN: 9786185505561

Αρ. σελίδων: 392

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ιβίσκος

https://iviskospublications.gr/product/oi-treis-
apotyxies/?fbclid=IwAR2NMjGcO-TuLpbW0Mjg5Wmdw5rAjo7ii-
myf1HxWYj_SNhkTL_Vwor9Ybg

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Μάρκετινγκ και Public Speaking Coach στους theSPEAKERS. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης στο κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως πιστοποιημένος Coach.

Η διδακτορική του διατριβή αφορά τη μελέτη της μη λεκτικής επικοινωνίας στη διαδικασία πώλησης και γενικότερα στο μάρκετινγκ, ενώ η διπλωματική του σχετιζόταν με τη γλώσσα του σώματος σε επίπεδο ηγετών. Ο Νίκος πιστεύει στη δύναμη της επικοινωνίας, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή. Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι: «Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν». (Πηγή: "Εκδόσεις Ιβίσκος", 2022)

3-«Ο Χορός των Αστεριών» είναι το πρώτο παραμύθι της συγγραφέως Μαριανέλλας Δ. Σαλαπάτα και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις IWrite. Την εικονογράφηση ανέλαβε η Σοφία Καραμπέτσου-Σαλαπάτα.  Έτοιμοι για ένα ταξίδι στον κόσμο της ουρανογραφίας; Τι κρύβεται στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού;

Ένα βράδυ η Λυδία χαζεύοντας τον έναστρο ουρανό, είδε τα αστέρια της Μικρής Άρκτου και της Μεγάλης Άρκτου να ενώνονται και να ζωντανεύουν. Έτσι, ξεκίνησε ένα ταξίδι περιπετειών της Ανδρομέδας, του βασιλιά Κηφέα, της βασίλισσας Κασσιόπης, του δελφινιού-σωτήρα του Αρίωνα, του γίγαντα Ωρίωνα και των Πλειάδων, της Βερενίκης, του Περσέα και του Πήγασου και άλλων μυθολογικών προσώπων.

Το βιβλίο της κυρίας Σαλαπάτα είναι πολυεπίπεδο. Μυθοπλασία, επιστήμη και μυθολογία σε μια αρμονική ισορροπία. Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση και μια λιτή γλώσσα, η μυθολογία θα αγκαλιάσει τους αστερισμούς, το γήινο θα μετουσιωθεί σε έναστρη μορφή για να ταξιδεύει αιώνες τώρα στο νυχτερινό ουρανό!

Ο ουρανός κι τ’ αστέρια ανέκαθεν εξίταραν τους μικρούς αναγνώστες οπότε η ιστορία, οι μύθοι των αστερισμών, η εικονογράφηση και τα σχεδιαγράμματα-αστροχάρτες του βιβλίου αυτού θα ξυπνήσουν τη διάθεση στα παιδιά για περισσότερες σχετικές πληροφορίες. Ένα παιδικό βιβλίο χωρισμένο σε αυτοτελή κεφάλαια αστερισμών – μυθολογίας που δεν κουράζει γιατί μπορεί να διαβαστεί τμηματικά.

Επειδή οι πληροφορίες στο βιβλίο είναι πολλές, η εικονογράφηση δείχνει να είναι αέρινη, με χρώματα απαλά σαν χάδι. Οι ήρωες δίνουν την αίσθηση οικειότητας αλλά και ανταποκρίνονται στο σχήμα του κάθε αστερισμού, το οποίο προβάλλεται πάνω τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ποια μυστικά μπορεί να κρύβουν τα αστέρια; Τι ιστορίες έχουν να μας διηγηθούν; Η μικρή Λύδια ανακαλύπτει τον κόσμο των άστρων καθώς ακούει τους φίλους της, τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο, να τη ξεναγούν στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού.

Συγγραφέας: Μαριανέλλα Δ. Σαλαπάτα

ISBN: 978-960-627-301-8

Αρ. σελίδων: 44

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: IWrite

https://www.iwrite.gr/bookstore/paidiko-o-xoros-ton-
asterion/?fbclid=IwAR0_6oOPyoawppInEKGZcRJgF4eZgqVf_dJk8
y1TYF3da3EQV13eng2nlbU

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Νυχτερινή εξόρμηση στον πάλλευκο, χιονισμένο Ταΰγετου και η μαγεία των άστρων τρύπωσε μέσα μου. Ακούγοντας τον φίλο Γιώργο Πουλοκέφαλο (πολιτικό μηχανικό και λάτρη της ουρανογραφίας), πάντα έτοιμο σε κάθε ταξίδι να μας ξεναγήσει στα μονοπάτια του έναστρου στερεώματος, άναψε μέσα μου η σπίθα της αποκωδικοποίησης του ουρανού. Τα χρόνια της Ιατρικής- Παιδιατρικής μου χάρισαν τα δώρα της γνώσης του ανθρώπινου οργανισμού, των συστημάτων, των ιστών, των κυττάρων, των μορίων και των ατόμων – του μικρόκοσμου. Κάθε άτομο ένα μικρό ηλιακό σύστημα…

Η ίδια λαχτάρα με οδηγήσε να ανακαλύψω τον κόσμο των άστρων και της αστροφυσικής στον μακρόκοσμο του σύμπαντος, μέσα από διαδυκτιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (John Moores Liverpool University). Κάθε βράδυ έψαχνα τα άστρα στον ουρανό μέσα από τα μαθήματα, το τηλεσκόπιο και τα κυάλια. Και, ως μέλος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, η περιπλάνηση στον κόσμο των άστρων συνεχίζεται…

4-«Η Αργυρή Ιέρεια» είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς Angel Eyes της εκδότριας, εικονογράφου και συγγραφέα Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Editions Momentum. Στο τέταρτο βιβλίο της εικονογραφημένης σειράς φαντασίας Andel Eyes, στην Αργυρή Ιέρεια, εκτός από το ταξίδι μας στις πόλεις των αγγέλων, θα ταξιδέψουμε και πίσω στο χρόνο για να δούμε το παρελθόν του φωτεινού Φύλακα Μίχο. Καμία ενέργεια δεν χάνεται, παρά μόνο μετουσιώνεται...

«Όταν ξανά η Ιέρεια η Αργυρή βρεθεί,
το παντοδύναμο Μέγα Θηρίο,
το από φωτιά σπασμένο κι από Αιώνες ξεχασμένο,
απ’ τα Νερά θα αναδυθεί…»

Βρισκόμαστε στο νησιωτικό Γκαλάμπ λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στα στενά της Ζαρκαμάντεν. Η Αμόρια επιστρέφει για να ζήσει μόνη της πια στον τόπο που μεγάλωσε. Γίνεται η γιάτρισσα του Αλέριο μετά την εξαφάνιση της Μάρα, ενώ πίσω στο φέουδο του Μπρινν ο Ρομάν και η Ελοΐζ ετοιμάζουν τον γάμο τους. Όμως το Πεπρωμένο έχει τη δική του βούληση… Ο άγγελος Μίχο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν του, αλλά και ο δαίμονας Σεντ με τους χειρότερους φόβους του. Ενώ μυστικά και συγκλονιστικές αλήθειες έρχονται στο φως για όλους τους ήρωες. Η μύηση στη μαγεία έχει ολοκληρωθεί. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αναδυθεί η Αργυρή Ιέρεια...

Το βιβλίο αυτό μοιάζει πιο συναισθηματικό απ’ τα προηγούμενα. Με καλή ροή γεγονότων αλλά λιγότερη δράση. Σχέσεις εδραιωμένες ή όχι; Τι θα ακολουθήσει; Οι πρωταγωνιστές θα βρουν όσα έψαχναν; Είναι έτοιμοι για τις συνέπειες;

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Όταν ξανά η Ιέρεια η Αργυρή βρεθεί,
το παντοδύναμο Μέγα Θηρίο,
το από φωτιά σπασμένο κι από Αιώνες ξεχασμένο,
απ’ τα Νερά θα αναδυθεί…»

Στο τέταρτο βιβλίο της εικονογραφημένης σειράς φαντασίας Angel Eyes, η Αμόρια επιστρέφει για να ζήσει μόνη της πια στον τόπο που μεγάλωσε. Γίνεται η γιάτρισσα του Αλέριο μετά την εξαφάνιση της Μάρα, ενώ πίσω στο φέουδο του Μπρινν ο Ρομάν και η Ελοΐζ ετοιμάζουν τον γάμο τους. Όμως το Πεπρωμένο έχει τη δική του βούληση… Ο άγγελος Μίχο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν του, αλλά και ο δαίμονας Σεντ με τους χειρότερους φόβους του. Ενώ μυστικά και συγκλονιστικές αλήθειες έρχονται στο φως για όλους τους ήρωες. Η μύηση στη μαγεία έχει ολοκληρωθεί. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αναδυθεί η Αργυρή Ιέρεια…

Συγγραφέας: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

ISBN: 978-618-84362-7-5

Αρ. σελίδων: 587

Έτος έκδοσης: 2019

Εκδόσεις: Editions Momentum

https://angeleyes.gr/the-novels/silver-
priestess/?v=8e66680cccbd&fbclid=IwAR3k-tao-
gkCT7psaBKS1TPPyiHIt3LCV368aACKhXnJFG3pBhhB1Tgk-ec

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού δημιούργησε το 2011 τον Ονειρόκοσμο Angel Eyes συνδυάζοντας τις κλίσεις της κι έκτοτε προσπαθεί να αναβιώσει το είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Χίο, ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε εγχώρια φεστιβάλ του Φανταστικού και της pop κουλτούρας, όπου έχει τη χαρά να συναντά και να συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Βιβλία της που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής είναι τα εξής: Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες (2016), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το μονοπάτι (2017), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός (2018), Angel Eyes Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια (2019), Inari: Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές (2019), Το Δάσος που Βρυχάται (2020), Κάτω Κόσμος Βιβλίο I: Αθάνατες του Αζραέλ.

5-Το «Ύστατο Τίμημα» είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της επικής σειράς φαντασίας Το έπος των Ρουνικών Λίθων του συγγραφέα C. C. Humphreys και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος.

Στον συναρπαστικό επίλογο του "Έπους των Ρουνικών Λίθων", η τελική επιλογή ανάμεσα στην αιώνια ζωή και την αναγκαιότητα του θανάτου θα γίνει σε μια από τις σημαντικότερες καμπές της ιστορίας. Μια μάχη, κυριολεκτικά, για τον ίδιο το Χρόνο. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί, παρακινδυνευμένα, από τον τελευταίο συνδυασμό των ρούνων...

Δεν υπήρχε πια παππούς κι εγγονός. Κάθε όριο είχε εξαλειφθεί - Χρόνος, τόπος, οικογένεια. Ήταν απλώς δύο άνθρωποι που ερμήνευαν τους ρούνους. Κι επρόκειτο να γράψουν τη μοίρα του κόσμου. Έχοντας απελευθερώσει την αγαπημένη του ξαδέρφη Kristin από τα νύχια του διαβολικού παππού τους Sigurd, ο Sky επιδιώκει να ματαιώσει τα σχέδια του Sigurd για αιώνια ζωή.

Ταξίδια στο χρόνο, μυστικά κατοχής και μάχες σε παρόν και παρελθόν τα συστατικά του βιβλίου αυτού. Αισιόδοξη γραφή, καλοδουλεμένοι και καλά αναπτυγμένοι χαρακτήρες, βουτιές σε διάφορα συναισθήματα. Όμορφο στήσιμο σκηνών, δύσκολες όμως λεπτομέρειες που θέλουν την προσοχή του αναγνώστη. Μίξη ιστορικών γεγονότων και μυθοπλασίας. Διλήμματα σωτηρίας ή δύναμης. Οικογένεια ή εχθροί; Τελικά θα επιτευχθεί η αθανασία και η ανθρώπινη κυριαρχία;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: στοιχειό (τo): «το είδωλο, ο σωσίας, το φάντασμα ενός ζωντανού ανθρώπου μόλις πριν από το θάνατό του». Ρουνική μαγεία, ταξίδια στο χρόνο, μεταμόρφωση: ο Σκάι και η Κρίστιν ξέρουν ότι πρέπει να εμποδίσουν τον Σίγκουρντ. Πώς μπορούν, όμως, όταν ο παππούς τους έχει την ικανότητα να μπαίνει σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε θηρίο, και να το κυριεύει όταν και όποτε θέλει; Για άλλη μια φορά, η απάντηση αναμένεται να βρεθεί στο παρελθόν της οικογένειας. Το μυστικό πώς να μπαίνουν σε κάποιον και να τον κατευθύνουν βρίσκεται στη Μεγκ, μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί ως μάγισσα στην εποχή της, και στον Μάθιου, τον Κυνηγό Μαγισσών. Το τίμημα όμως για να μάθει ο Σκάι και η Κρίστιν όλα όσα γνωρίζει ο Σίγκουρντ είναι βαρύ. Για να νικήσουν τον παππού τους, μήπως θα αναγκαστούν να γίνουν σαν κι εκείνον;

Στον συναρπαστικό επίλογο του Έπους των Ρουνικών Λίθων, η τελική επιλογή ανάμεσα στην αιώνια ζωή και την αναγκαιότητα του θανάτου θα γίνει σε μια από τις σημαντικότερες καμπές της ιστορίας – και θα είναι μια μάχη, κυριολεκτικά, για τον ίδιο το Χρόνο. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί, παρακινδυνευμένα, από τον τελευταίο συνδυασμό των ρούνων…

Συγγραφέας: C. C. Humphreys

ISBN: 978-960-6868-87-0

Αρ. σελίδων: 424

Έτος έκδοσης: 2013

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

https://www.fantastikos-kosmos.gr/to-epos-ton-rounikon-lithon-
ustato-timima.html?fbclid=IwAR1SIWXmhmJWPEXrbgXbeHlPHXlUf4e5
OzSr-LZcdPMHfwRHkKWDgMuATvY

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο C. C. Humphreys είναι ηθοποιός που έγινε μυθιστοριογράφος, πρώην πρωταθλητής ξιφασκίας και χορογράφος σκηνικών μαχών. Διοχετεύει την αγάπη του για την Ιστορία και τα όπλα που φέρουν λεπίδες στα περιπετειώδη μυθιστορήματά του.

Το Στοιχειό, το πρώτο βιβλίο από Tο Έπος των Ρουνικών Λίθων, ήταν και το πρώτο μυθιστόρημά του για νεαρούς αναγνώστες.Γεννήθηκε στον Καναδά, μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο και σήμερα ζει στο Βανκούβερ με τη γυναίκα του και τον γιο τους.Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://cchumphreys.com/