Αποπερατώθηκαν οι εργασίες στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων, που αφορούσαν την αποκατάσταση της στέγης και την ολοκλήρωση του μικρού αποστραγγιστικού έργου. Το έργο χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, σταματώντας έτσι το καταστροφικό έργο της υγρασίας.

Aναλυτικά αναφέρονται τα εξής:
"Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, καθώς έχει πρωτοστατήσει εδώ και μια δεκαετία   στην προσπάθεια ανάδειξης και διάσωσης του μνημείου με σειρά ενεργειών, η καθοριστική εκ των οποίων υπήρξε η υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση στις 8/2/2017, που είχε ως αποτέλεσμα την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, τις  Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η φάση των εργασιών.
Επειδή θεωρούμε  ότι τα μνημεία είναι η ιστορία μας, είναι η ταυτότητά μας και ότι η προάσπιση και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια ισχυρή αξία για την τοπική κοινωνία, πιστεύουμε ότι  η Μονή δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον. Οι τοιχογραφίες στο καθολικό της Μονής αποτελούν  έργα τέχνης  που αποπνέουν την καλλιτεχνική δημιουργία της εποχής τους, και τα οποία μας ξεπερνούν. Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη του Περιφερειάρχη, κ. Κ. Αγοραστού  ότι: «Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα συντήρησης τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς». (5 Φεβρουαρίου 2018).
Ευελπιστούμε ότι θα είναι δίπλα μας και στην ολοκλήρωση του έργου για την αποκατάσταση των τοιχογραφιών, μέρος των οποίων έχει καταστραφεί από την υγρασία, ενώ πολλές από αυτές συγκρατούνται με γάζες ήδη από το 1972, όταν  για τελευταία φορά πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης υπό την επίβλεψη του Ν. Νικονάνου, καθηγητού του ΑΠΘ."