Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Μονή Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης, με στόχο την ανάδειξη του μνημείου και των τοιχογραφιών του. Την εκδήλωση πραγματοποίησαν απο κοινού  ο Μορφωτικός  Σύλλογος  Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε  λειτουργία και ξενάγηση στο χώρο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρούλια.

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα του χωριού, μέσα σε πυκνό δάσος βαλανιδιάς και κρανιάς, 1200 στρεμμάτων περίπου. Το σημερινό καθολικό κτίστηκε στα 1778 στη θέση παλαιότερου βυζαντινού και τοιχογραφήθηκε την ίδια περίοδο από ζωγράφους με άριστη θεολογική και καλλιτεχνική κατάρτιση, οι οποίοι ακολούθησαν την παράδοση αλλά παράλληλα υιοθέτησαν και νεωτερικά στοιχεία. Το αρχιτεκτόνημα καθώς και οι τοιχογραφίες του με το πλούσιο εικονογραφικό πρόγραμμα, σχεδόν άγνωστα στο ευρύτερο κοινό, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και γίνονται αδιάψευστοι μάρτυρες της οικονομικής ακμής της Ραψάνης τις τελευταίες δεκαετίες του 18 ου αι.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης κα Πόπη Γαζέτα  όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε για την  προσπάθεια που πραγματοποιείται για την ανάδειξη των Αγίων Θεοδώρων καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και του Δ.Τεμπών  για την συντήρηση και διάσωση του ναού .

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ.Κώστας Αγοραστός.

Μετα το τέλος της εκδήλωσης στους Αγίους Θεόδωρους στην Ραψάνη (θεία λειτουργία -ξενάγηση) πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση του  τοπικού συμβουλίου Ραψάνης  παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου,αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων καθώς και τις προϊσταμένης εφορείας αρχαιοτήτων κα Σταυρούλα Σδρόλια όπου συζητήθηκε και το θέμα του ναού των Αγίων Θεοδώρων καθώς και τις εργασίες που έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν  απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών και την εφορεία αρχαιοτήτων .

Κώστας Κολλάτος :

Είναι ενα  μνημείο θρησκευτικό ιστορικό που ειναι ίσως και το σημαντικότερο  στην χώρα μας .

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ο τουρισμός προβάλλεται ως ένα από τα κύρια μέσα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ιδιαίτερης δυναμικής στο δήμο μας.  Αγροτουρισμός, Περιηγητικός τουρισμός και φυσικά Θρησκευτικός Τουρισμός.

Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπορούμε να πετύχουμε παρα πολλά .Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό καθώς και το Περιφερειακό συμβούλιο για την πίστωση της χρηματοδότησης  για την αντικατάσταση κατασκευή της στέγης που θα δώσει την δυνατότητα διάσωσης και διαφύλαξης των τοιχογραφιών,επόμενο μας στόχος και διακαής πόθος ειναι να βρεθεί κάποια  χρηματική πηγή ετσι ώστε να προχωρήσουμε στην συντήρηση των τοιχογραφιών .Σεβόμαστε κάθε προσπάθεια που γίνεται, σεβόμαστε κάθε προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για την ανάδειξη του τόπου μας ,αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος την επιβραβεύει και την στηρίζει και την χαιρετά . 

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας :

Ανοίγουμε δρόμους δημιουργίας και ικανοποίησης τον τοπικών κοινωνιών ,ας ψάξουμε βαθειά μέσα μας  στην ελληνική ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία ετσι ώστε  να συντηρήσουμε τουλάχιστον τα μνημεία που ειναι  ανεκτίμητης αξίας και μας τα παρέδωσαν οι πρόγονοι μας .

Απο την πλευρά της  Περιφέρειας Θεσσαλίας θα προσπαθήσουμε με  τα μέσα που έχουμε  να βοηθήσουμε και ήδη το έχουμε κάναμε πράξη  με την πίστωση του ποσού των 60.000 ευρώ για την αντικατάσταση της στέγης των Αγίων Θεοδώρων .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος ,ο αντιπεριφερειάρχης κ.Αθανάσιος Παιδής ,οι αντιδήμαρχοι  Λάρισας κ.Πάνος Σάπκας και Τεμπών κ.Αχιλλέας Διψάνας ,ο διοικητής ΑΤ Ραψάνης κ.Στάυρος Ευαγγελίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νικόλαος Πουτσιάκας ,ο προιστάμενος τεχνικής υπηρεσίας Λάρισας κ.Χρήστος Λυτροκάπης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης ,Χρήστος Τσάτσαρης,Γεώργιος Νικολάου ,Ευθύμιος Μπουζέκης,Αθανάσιος Καραναστάσης,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ραψάνης κ.Νικόλαος Γαγάρας ,μέλη του τοπικού συμβουλίου ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής,κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες .