Παραμένει για την ώρα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό του Δήμου Τεμπών. Οι πιέσεις του δημάρχου αλλά και η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα έκαναν την τράπεζα να υπαναχωρήσει από την αρχική της απόφαση, αν και τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον καθώς η διοίκηση της τράπεζας αξιολογεί το συγκεκριμένο κατάστημα, με βάση τα στοιχεία, ως ένα από τα πιο παθητικά του ομίλου. Ούτε τον οικείο Δήμο δεν έχουμε πελάτη, έλεγε στο kosmoslarissa.gr στέλεχος της Πειραιώς, καθώς τα λεφτά του τα έχει στην…Γιούρομπανκ.

Κόντρα σε αυτό κλίμα ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος κατόρθωσε να αλλάξει την αρχική απόφαση γεγονός που αποτελεί σίγουρα επιτυχία για την συνέχιση της εξυπηρέτησης των δημοτών του. Μάλιστα σε επιστολή που είχε αποστείλει στον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, εξηγούσε με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος είχε ανάγκη την παρουσία της τράπεζας, αναφέροντας τα εξής:

1. Το κατάστημα Πυργετού εξυπηρετεί περισσότερα από 20 Δημοτικά Διαμερίσματα (Πυργετός, Ραψάνη, Αιγάνη, Κρανιά, Παραλία Αιγάνης, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Παραλία Κουλούρας, Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Σ.Σ. Ραψάνης, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παλαιοί Πόροι, Παλαιός Παντελεήμονας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Γόννοι, Αμπελάκια κα). 2. Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 20.000 πολίτες ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της ύπαρξης των παραλιών και του εποχικού πληθυσμού υπερβαίνει τους 60.000 κατοίκους. 3. Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω καταστήματος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων (Τεμπών, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου). Η αναστάτωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη την ώρα ου βρίσκονται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματογράφησης του Δήμου Τεμπών, καθώς έδρα του κτηματολογίου έχει επιλεγεί ο Πυργετός λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου καταστήματος. 4. Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, ελιά, κρασί, αμπέλι, κάστανο αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της παραλίας και των τουριστικών καταλυμάτων. Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός του διπόλου αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της ύπαρξης δομών και υποδομών που εξυπηρετούν τους κατοίκους, ενισχύουν τη συγκράτηση του πληθυσμού και τονώνουν την τοπική οικονομία. 5. Ο Δήμος χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Τράπεζας σας για τις οικονομικές κινήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., του ΔΟΠΑΠΕΠΤ του Δήμου και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.