Πρωτοβρόχια χθες βράδυ στη Θεσσαλία με πτώση της θερμοκρασίας και την ευεργετική βροχή να ανακουφίζει τον ξερό κάμπο.

Ο Σεπτέµβρης πάντως μας θυµίζει πως είναι ο µήνας που συνοδεύεται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το χαµηλό βαροµετρικό, που σχηµατίστηκε στην κεντρική Μεσόγειο και κινήθηκε ανατολικά επηρεάζει από χθες το βράδυ τη χώρα µας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόµενα, που θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας σήµερα και αύριο, µέχρι τις απογευµατινές ώρες, «µε κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόµενα θα συνοδεύονται από µεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέµους».

Η αλλαγή του καιρού στη χώρα κινείται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Συγκεκριµένα, όπως καταγράφει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από χθες το βράδυ σηµειώνονται βροχές και καταιγίδες σε τµήµατα του Ιονίου, της Ηπείρου, της ∆υτικής Στερεάς και της ∆υτικής Πελοποννήσου.

Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες σήµερα, Τρίτη 10 Σεπτεµβρίου, θα επεκταθούν τα φαινόµενα, µε τοπικές βροχές και καταιγίδες να αναµένεται να εκδηλωθούν και σε τµήµατα της Θεσσαλίας και της ∆υτικής Μακεδονίας. Σε τµήµατα του Ιονίου, της Ηπείρου, της ∆υτικής Στερεάς και ∆υτικής Πελοποννήσου υπάρχει µικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

«Σήµερα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναµένονται σε µεγάλο µέρος της χώρας (µε εξαίρεση τα νοτιότερα νησιωτικά τµήµατα του Αιγαίου), µε έµφαση στη βόρεια χώρα, όπου τα φαινόµενα θα έχουν µεγαλύτερη διάρκεια και ένταση», αναφέρει το meteo.gr.

Λ.Ε. Kosmoslarissa.gr