Σύσκεψη με εργαζόμενους στο Δήμο Λάρισας στο χώρο του Θεάτρου και του Μπαλέτου,πραγματοποιήθηκε με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, υποψήφια Βουλευτίνα με το ΚΚΕ.

Στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε: «Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει μπλόκο στην αντιλαϊκή στρατηγική τους

Καμία ανοχή σε καμία κυβέρνηση βαστάζο της αντιλαϊκής πολιτικής. Όπως και αν αυτοαποκαλείται, αριστερή, δεξιά, ακόμη κι επαναστατική.

Δείτε τη ζωή σας. σκεφτείτε με το μυαλό σας και την πείρα σας. Η δύναμη σας εκεί είναι. Μια δύναμη που δρα πολλαπλασιαστικά, η δύναμη σας γίνεται αγώνας, μπλόκο στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο των εφαρμοστικών τους, της στρατηγικής Ευρώπη 2020, του σύμφωνου σταθερότητας, μπλόκο στην στρατηγική τους. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

Τώρα ξέρετε. Γιατί στο πετσί μας ζούμε καθημερινά την κλοπή που γίνεται σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού. Αυτά πρέπει να ανακτήσουμε. Όσα χάσαμε, τις απώλειες. Κάτι που μόνο το ΚΚΕ διεκδικεί. Όσο πιο δυνατό είναι τόσο

Τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έπιασε ο πόνος για τους… «εξαθλιωμένους», ρωτήστε τον: από ποιον θα τα πάρει για να τους τα δώσει; Από τους υπόλοιπους που ζούνε πλουσιοπάροχα, δηλαδή…από τις οικογένειες που ζούνε πάνω 700-800ε.

Σκεφτείτε, Αυτό δικαιούμαστε σήμερα; Θέλουν να μας κάνουν να ρίξουμε ακόμη πιο κάτω τον πήχη της απαίτησης. Αυτό δικαιούνται τα παιδιά σας; να ζούνε με κοινωνικά συσσίτια; άνεργοι και να τρέχουν από δουλειά σε το voucher στην ανεργία και ξανά απ΄την αρχή; Αυτό είναι σήμερα; 200 χρόνια πίσω.

Δείτε το δικό σας το χώρο, τον πολιτισμό, τη βαθιά εμπορευματοποίηση του, το λαό που όχι μόνο δεν έχει πρόσβαση, αλλά και εσάς που από την πόρτα ή το παράθυρο θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως ήδη βρίσκεστε αντιμέτωποι με την αξιολόγηση, που ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέλει, γιατί η ΕΕ την υπαγορεύει, όπως ήδη βρίσκεστε αντιμέτωποι με την απώλεια σε μισθούς 25-30 %, σε συνολικό εισόδημα κοντά στο 50%, αφού ακριβοπληρώνουμε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.   

Τι λέει για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Κουβέντα. Και τι να πει; αφού η ΕΕ που την προσκυνά, αυτά είναι, τα μνημόνια διαρκείας, που αν δεν αποφασίσουμε να τα αντιπαλέψουμε, άσπρη μέρα δε θα δούμε. 

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι για το σήμερα και το αύριο. Είναι η άμυνα για να επιστραφούν όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης, αλλά είναι και δρόμος για το αύριο. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Επένδυση σ’ αυτό που μας αξίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αστικός ως το μεδούλι, δοκιμασμένος από τα κέντρα εξουσίας, γι αυτό και του χτυπάνε την πλάτη τώρα,  είναι αντίπαλος σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης που μας αξίζει. Μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις στα «αφεντικά», στους εκμεταλλευτές μας, στο μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την ΕΕ και τους κανόνες της που είναι δεσμά στους λαούς.

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Σκεφτείτε, είναι ρεαλιστικό ή όχι σήμερα όλος ο λαός να είχε πρόσβαση στον πολιτιστικό πλούτο της ανθρωπότητας; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να δημιουργεί ο ίδιος πολιτισμό. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Γιατί το εμπόδιο είναι ότι και τα πολιτιστικά αγαθά όπως και όλα όσα ζούμε είναι μπίζνα, και μάλιστα κερδοφόρα, για λίγους επιχειρηματίες, για τις εταιρίες που θα είναι εδώ στις 26 του μήνα. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεις εμπορευματοποίηση – με υγιές φυσικά κεφάλαιο. Ψηφίζοντας ΚΚΕ ανοίγεις δρόμο σ΄αυτό που πραγματικά μας ανήκει. Και μας ανήκουν όλα. Μόνον έτσι,  με τη δική μας αληθινή διακυβέρνηση, την εργατική – λαϊκή, θα απαλλαγούμε με μιας από το χρέος τους, μόνον έτσι παίρνουμε στα χέρια μας τα εργαλεία του πλούτου, κοινωνικοποιώντας τα, αποδεσμεύοντας την Ελλάδα από την στρούγκα των ευρωπαίων καπιταλιστών. Ασφαλώς αυτό δε θα κριθεί στην κάλπη της 25ης Γενάρη. Όμως όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ και στην κάλπη, τόσο το κίνημα θα παίρνει δύναμη, τόσο θα δυναμώνει η γραμμή της σύγκρουσης ενάντια στον αληθινό μας αντίπαλο, τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, την αστική τάξη.  Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Δυνατό ΚΚΕ επένδυση στο δικό μας μονόδρομο ανάπτυξης.»