Ομαλά εξελίσσεται από τις 7 το πρωί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες και στα εκλογικά κέντρα στη Λάρισα καλούνται να αναδείξουν το νέο αρχηγό επιλέγοντας μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου.

 Συγκριτικά με τον πρώτο γύρο και τις ουρές που σημειώθηκαν, η διαδικασία κύλησε γρηγορότερα, καθώς οι πολίτες δεν συμπλήρωναν αυτή τη φορά το ειδικό έντυπο, ενώ δεν χρειάστηκε επίσης να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ. Καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του αποτελέσματος εκτιμάται ότι θα είναι η συμμετοχή. Πόσοι, δηλαδή, από τους 404.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στην πρώτη αναμέτρηση, θα κάνουν το ίδιο και σήμερα.

Η εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περίπου στις 11:30 το βράδυ. Μάλιστα, αυτή τη φορά- προκειμένου να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις του πρώτου γύρου εξαιτίας της χρήσης fax, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές μπορούν να στείλουν το πρακτικό της ψηφοφορίας και με email.

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να καλύψει ήδη μια διαφορά της τάξης των 45 χιλιάδων ψήφων που τον χώρισε από τον Βαγγέλη Μειμαράκη στον πρώτο γύρο, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο χωρίς πάντως να φαντάζει αδύνατο. Από εκεί και πέρα όσο λιγότεροι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες σήμερα τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για τον κ. Μειμαράκη να κερδίσει την ηγεσία. Οσο η συμμετοχή πλησιάζει το νούμερο των 400 χιλιάδων που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο νικητής και αυτό γιατί από τη μία έχει την ανοιχτή στήριξη του Αδωνι Γεωργιάδη και από την άλλη τη “σιωπηρή” για πολλούς στήριξη του στρατοπέδου του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στα επιτελεία των υποψηφίων εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νίκη από εκεί και πέρα όμως πολλά θα κριθούν από το πόσοι ψηφοφόροι πήγαν σήμερα στις κάλπες. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος, στη Λάρισα μέχρι το μεσημέρι η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, όχι όμως η αναμενόμενη.

thessaliatv.gr