Μπορεί να βρεθήκαμε στο Ιmperial για να καλύψουμε την ομιλία του Πρωθυπουργού το Σάββατο το απόγευμα, αλλά με χίλια ζόρια κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι…

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από την αίθουσα ήταν τόσο αυστηρά αφού ούτε να περπατήσεις, ούτε να καθίσεις, ούτε να φωτογραφίσεις, ούτε να γράψεις μπορούσες. Κοινό μυστικό ήταν σε όλους τους δημοσιογράφους – φωτογράφους που κληθήκαμε  να κάνουμε  το  ρεπορτάζ,  πως όπου και να στεκόμασταν, κάποιος εκ των υπευθύνων της ασφάλειας θα μας πλησίαζε και θα μας έλεγε … όμορφα πράγματα.  

Ακούσαμε για παράδειγμα  «Κάνε πιο πέρα δεν καταλαβαίνεις;», «Όχι εδώ, όχι εκεί , όχι παραπέρα…». Βέβαια  δεν έλειψαν και οι ατάκες του τύπου «Πήγαινε πίσω μην αναγκαστώ να σε σπρώξω » και άλλα ωραία που δεν γράφονται.

Και ενώ προσπαθούσαμε με τρόπο ευγενικό να εξηγήσουμε πως θέλουμε  να κάνουμε  τη δουλειά μας,  οι απαντήσεις που παίρναμε  έδειχναν πως ότι λέγαμε δεν ενδιέφερε κανέναν.  Φαίνεται πως η ύπαρξη της ΝΕΡΙΤ που κάλυπτε με απευθείας λινγκ την ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν αρκετή για τους οργανωτές.

Όσο για εμάς τους «ιθαγενείς» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτό που μας προσφέρανε ήταν το επίσημο δελτίο τύπου. Η ενημέρωση στο μεγαλείο της…